Prima Pagina 3G COSMOTE Romania isi extinde acoperirea 3G, ofera viteze de descarcare de pana...

COSMOTE Romania isi extinde acoperirea 3G, ofera viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps

  La mai bine de un an distanta de restul operatorilor locali, cei de la Cosmote au anuntat astazi ca ofera in Romania viteze de descarcare de pana la 43.2 Mbps in propria retea. Pe langa cresterea vitezei in baza careia puteti naviga pe internet, cei de la Cosmote au extins si acoperirea 3Gin Romania, iar mai multe aveti in comunicatul de presa de mai jos. Cosmote este cel de-al treilea operator de telefonie mobila din Romania care ofera aceste servicii, insa Orange le ofera de mai bine de un an de zile, iar Vodafone de cateva luni bune.

Bucureşti, 8 octombrie 2012

Încă de la începutul activităţilor sale comerciale, COSMOTE România şi-a asumat un plan ambiţios de extindere a reţelei, precum şi o strategie comercială orientată către client, cu scopul de a furniza servicii de telecomunicaţii mobile de calitate tuturor românilor. Compania a continuat să investească în dezvoltarea reţelei, iar acum oferă servicii de tehnologie avansată, cu viteze de descărcare mai mari, de până la 43,2 Mbps, precum şi o acoperire 3G mai extinsă, în mai multe zone din ţară.

“Privind lumea prin ochii clienţilor săi, COSMOTE România a implementat o infrastructură în bandă largă avansată, oferind acestora cea mai înaltă performanţă a reţelei 3G. Astfel, în zonele acoperite de reţeaua broadband, COSMOTE România reuşeşte să furnizeze clienţilor cea mai bună experienţă de utilizare a serviciilor de date”, a declarat Lampros Iskos, Chief Technical Officer COSMOTE România.

În prezent, COSMOTE România oferă viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil în 74 oraşe importante din ţară, reprezentând 41% din populaţie. Mai mult, clienţii se pot bucura de viteze de până la 21,6 Mbps în tehnologia HSPA+, în 147 de oraşe din ţară. În total, serviciile 3G acoperă în prezent peste 68% din populaţia României.

Pentru a conecta toate persoanele din România prin comunicații mobile de calitate, COSMOTE România va continua să dezvolte reţeaua broadband ce oferă viteze de până la 43,2 Mbps. În curând, clienţii vor putea să beneficieze de noua dezvoltare tehnologică folosind un modem ce oferă viteze de descărcare de 43,2 Mbps, disponibil în reţeaua de retail a operatorului.

 • Mau

  Dar nu anul acesta.

 • Iulian

  acoperire 3G la 30 de minute de BUC este ZERO, pe Autostrada Soarelui tot ZERO, departamentul de reltii cu clientii egal tot cu ZERO, abia astept sa scap de ei

 • Mihai_rt

  Daca vorbesc de acelasi 3g care abia l au inaugurat la metrou si nu merge decat in statii, e doar reclama

 • Vasi

  Ei dezvolta 3G … ei stiu pe unde. Intre orasele Zarnesti si Fagaras pe o distanta de 50 Km semnalul este ZERO… nu poti vorbi cu nimeni si ei se lauda cu 3G….
  Mi-am luat Cosmote deoarece da, ofertele sunt cele mai bune. Pacat ca tre sa merg la oraș sa-mi folosesc minutele iuncluse….

 • Edward

  Va ros daca se poate mia venit un mess ptr iphone4s scrie actualizare software momentan am internet pe tetefon shi imi spune sa ma leg de o retea wifi am incercat sa fac asta shi numi da voie de ce pls ajutatima cu stima edward

 • Incarca-ti telefonul si cand esti conectat la reteaua Wi-Fi o sa te lase. Eventual poti sa spui si ce eroare afiseaza, altfel e inutil.

 • Horatiu

  Care este viteza maxima teoretica a unui iphone 4 si care este viteza maxima care ati avut-o la un speed test?

 • Orice sare peste 7.2 la iPhone 4 este fals. Cel putin pe 3G.

 • In primul rand trecerea la 4g ar trebui sa ne multumeasca altfel, scaderea tarifului la 3G. In America asta a insemnat sa ofere 3G non stop cu 5-10 dolari si 4g limitat (500 mb, 1gb si 2gb apoi 3G pana la sfarsitul lunii) ceea ce mi se pare genial. Pana si in Moldova ai 3G nelimitat la 10€

 • Samy

  Ar putea sa pună acoperire de voce si in afara orașelor pentru început..

 • Nicu

  Au 3G non-stop,cu doar 5 € .Cel putin eu am 😉

 • Mihai

  cine stie cine v-a lansa 4g ? orange sau vodafone?

 • Aprob comentariile negative legate de reteaua 3G si nu numai, a celor de la Cosmote. La mine situatia si mai delicata. E Penibil ca la 3,5 km de centrul Mun. Sfantu Gheorghe sa nu am semnal, si aici nu ma refer numai la 3g. Am facut nenumarate sesizari, iar raspunsurile le-am primit mereu ca de pe o caseta pusa pe repeat 🙁 Vina nu e a lor ci a mea !!! Casa in care locuiesc e prea izolata anti 3G !!!! Mereu mi se recomanda sa ies din casa daca vreau telefon sau net, chiar daca pe la noi fregvent temperaturile, iarna, scad pe la -20,-30 de grade 🙂

 • Cineva

  Orange in decembrie 2012 in bucuresti , da nu știu la ce iti va folosi.

 • Daniel

  Cosmote este singura retea care ofera internet 3g nelimitat cu doar 5€, dar aveti dreptate semnalul lasa de dorit

 • @Cineva: Am si eu o intrebare, informatia de unde e? Ca la management nu se stie inca data.

 • bogedy

  Buna Zaone, buna tuturor!
  Va propun un test simplu, pt inceput in bucuresti, sa facem speedtest cu telefoanele, in 5-6 puncte importante. Eu propun Unirii si lista ramane deschisa, dar sa fie locurii importante, pe care le frecventam si unde sa putem testa viteza in maxim 3-4 zile.
  Zaone poate deschide un articol pe aceasta tema, iar noi sa il alimentam cu poze cu rezultatele obtinute.

 • Geo

  Am schimbat microsimul de 4 ori in 2 luni k s-a magnetizat ,cum baga iphone 5 la orange ma bag pe orange k m-a spart cosmoteul la magnetizarea cartelei…..

 • @bogedy: Nu puteti pune poze aici, dar puteti face un topic pe forum, acolo puteti pune poze. De acolo eu pot prelua informatiile pe blog. Ideea este ca fara un modem sau un iPhone 5 sau o tableta iPad 3 nu puteti testa vitezele de pana la 43.2 Mbits.

 • eduard

  Nu intentionam sa ajung pana la 43.2Mbps, ci cat de bine merge pe un telefon 3G.

 • Depinde de cat duce terminalul. In mod normal 10 mbits ar trebui sa prinda fara probleme. Daca nu, atunci reteaua e praf.

 • andreiii005

  Uitati-va aici, am abo Cosmote si la mine merge impecabil, prind intre 14 – 20 Mbps la orice ora din zi

  Uitati dovada :

  http://forum.softpedia.com/topic/890975-432-mbps-si-la-cosmote/page__st__36

 • Marius

  Intr adevar..3g ul de la cosmote este praf..in tot judetul Giurgiu este disponibil doar edge..care incarca in 10 min o pagina..