Prima Pagina aplicatii iOS 6 Maps a generat o crestere a vanzarilor tertelor aplicatii de...

iOS 6 Maps a generat o crestere a vanzarilor tertelor aplicatii de navigatie din App Store

  Persoanele care folosesc sisteme de navigatie prin GPS pe iDevice-uri, dar au fost nemultumite de aplicatia Maps din iOS 6, au ales sa achizitioneze aplicatii din App Store care au suplinit functionalitatea sistemului oferit de Apple. Intr-un interviu al celor de la TUAW, un reprezentant al Garmin, care detine si Navigon, a declarat ca in ultimele saptamani aplicatiile lor lor din App Store au inregistrat o crestere in vanzari, iar schimbarea poate fi desigur atribuita esecului aplicatiei iOS 6 Maps. Desigur ca acestea nu sunt singurele aplicatii care au inregistrat o crestere in descarcari/vanzari, multi dezvoltatori sesizand exact acelasi lucru in ultima perioada.

We definitely saw an increase in sales for our navigation apps over the last couple of weeks due to the recent interest in map and navigation apps for the iPhone. It should be noted, though, that App Store dynamics are very complex and it’s always difficult to reduce a spike in sales to a single factor. The fact that we were one of the first navigation apps to integrate with Apple Maps and provide public transit directions, the brand awareness that Garmin has as the global leader in GPS navigation as well as the fact that Apple suggested our apps as map alternatives in the App Store also played a significant role.

  Pana la repararea problemelor aplicatiei iOS 6 Maps, tertele aplicatii de navigatie disponibile in App Store vor inregistra vanzari/descarcari tot mai mari, insa totul este temporar, deoarece dupa ce Apple va rezolva problemele putine persoane vor alege sa mai cumpere respectivele aplicatii. iOS 6 Maps este gandit pentru a fi un inlocuitor pentru asemenea aplicatii, iar in momentul in care va functiona corect probabil nimeni nu va alege sa plateasca zecid e dolari sau euro pentru alte aplicatii.

 • t0l0

  Salutare tuturor. As vrea sa înțeleg si eu puțin fenomenul legat de aceasta creștere in vânzări a sistemelor de navigatie terte. Recunosc, îmi scapă un amanunt. Pana acum jumătate de an singura soluție de navigatie pe care o foloseam pe 3GSul pe care îl aveam la acea vreme era Google maps. Care google maps depindea de acoperirea 3G pe care o avea zona in care navigam. Deci no internet, no maps, No navigation. Plus ca atunci nu exista turn By turn la Google maps. Mi am cumpărat atunci un igo strict pt România cu care îmi fac treaba de minune in prezent pe 4s. Marele avantaj al iGo, Navigon etc este ca poti naviga fara a avea o conexiune de net activa. Pe cAnd Google maps are nevoie de asta. Sistemul de navigatie turn By turn de la Apple in ce mod funcționează? Cu si/sau conexiune de net activa? Ca daca e tot pe baza de net, atunci mi e puțin cam greu sa înțeleg de ce nu si ar instala utilizatorii aplicații terte. Nu toată lumea are abonamente de net generoase si nu toate zonele au acoperire 3G. Consider ca o astfel de aplicații terta îmi este extrem de utila. Insa recunosc maxima utilitate a hartilor Google precum si a POI sale. Sa înțeleg ca in afara țării a avea net mobil este un fleac pt toți iar acoperirea 3G 4g este atât de buna încât utilizatorii de iOS maps abia acum s-au lovit de necesitatea de navigatie offline ?

 • Lucian D.

  Cred că asta a fost și ideea incă de la bun început, să-i mai lase pe dezvoltatorii de hărți să mai profite o perioada de pe urma iDevice-urilor pentru a nu avea așa mari pierderi atunci cand hărțile Apple vor fi complete!

 • t0l0

  Bun așa, sa zicem ca Apple va avea sistemul perfect de navigatie. Insa va fi online sau offline? Daca n am 3G unde vreau sa navighez ce fac? Pornesc, in sila ( daca tot am dat bani pe el) igoul? 🙂

 • adi

  Hartile Apple sunt si vor fi online. Din cate am inteles este ceva optiune de salvat offline , dar nu cred ca poti salva tot, nu cred ca poti face navigatie pe ele (doar browsing banuiesc). Apple considera device-ul conectat la internet tot timpul, binenteles incercand sa optimizeze volumul de trafic efectuat. Eu nu am un abonament de date nelimitat (sau MARE) si deci nu-mi tin 3g/data transfer pornite tot timpul. Si simt ca pierd o buna parte din experienta de utilizare a iphone-ului.

 • Lucian D.

  Hărțile Apple odată incărcate ramân disponibile și offline, iar online reduce simțitor traficul de internet!

 • Padre

  Maps pe Ios 6 din ce stiu eu merge si offline odata ce a inmagazinat o zona un oras asta in cazul in care te plimbi tot orasul cand esti online ca apoi sa numai ai nevoie de conexiune la net…

 • Mihai

  Un pic hazardata profetia din finalul articolului, dupa parerea mea. Dezvoltatorii mari de sisteme de navigatie dedicata au o experienta in domeniu de zeci de ani, motoare de rutare performante, harti offline ultra-detaliate la nivel de numar de casa, in tari civilizate ofera facilitati utile precum trafic si posibilitatea evitarii ambuteiajelor, compatibilitate cu harti topografice pentru activitati sportive…Nu cred ca Apple ii va lasa fara paine prea curand si nici nu cred ca isi propune.

 • ponta

  si uite asa s-au mai invartit niste bani. Toata lumea trebuie sa traiasca.

 • @Mihai: Daca aplicatia Google Maps avea navigatie turn-by-turn, nici nu m-as fi gandit sa descarc o aplicatie asemanatoare gratuita din App Store.

 • SebyPT

  Eu google mapsul il foloseam doar pt programul finf my iphone sa gasesc anumite terminale sau sa ma uit pe harti informativ.. Pt navigatie am navigon pe toata europa luat din installous ca doar nu oi fi nebun sa dau 80 de euro pe el.. Nu inteleg ce atata bataie de cap cu acest subiect..

 • anubis_cray

  Discutiile lamentabile pe tema iOS 6 Maps incep sa ma iriite, in primul rand, orixat de prietenos ar fi APIul Google Maps nu putem uita ca nu se ppate compara cu un produs oferi de TomTom, in plus turn by turn functie lipsa in vechea versiune Google Maps, in al doilea rand sa nu uitam ca simpatica interfata a fost dezvoltata tot de Apple pentru Google, asa cum este acum pentru TomTom. Iar legat de motivele pentru care ai dori sa cumperi o aplicatie din app store pentru navigatie, ar fi in primul rand pentru hartiile offline. Problema in cazul acesta ca si in altele, este instinctul de turma,

 • Gpg

  Avem pretentia sa avem produse de calitate, software foarte bun si precis, facem scandal si criticam cand nu e asa, dar asa cum s-a scris mai sus, fara bani” …. Doar nu sunt nebun sa platesc 80 de dolari..”… Sau ceva asemanator. Sunt convins ca domnul respectiv lucreaza ceva. Ma intreb cum s-ar simti daca cineva i-ar fura munca si el ar ramane cu buzunarele goale, fara bani sa isi cumpere de mancare sau acel idevice ce si-l doreste. Ma intreb, in aceasta situatie, oare chiar lucreaza? Ca daca nu are respect pentru munca altuia, oare pentru el are?

 • Lucian D.

  @SebyPT Norocul tău și al altora asemena este ca există oameni suficient de nebuni încât să CUMPERE acele aplicații pe care voi le luați moca…

 • Mihai

  “Daca aplicatia Google Maps avea navigatie turn-by-turn, nici nu m-as fi gandit sa descarc o aplicatie asemanatoare gratuita din App Store.”

  Ma mir ca spui asta. Oricum, era vorba de aplicatii de navigatie OFFLINE de la mari dezvoltatori vs. harti online de la Apple ( sau Google ). Cand mergi afara si inchiriezi o masina ce faci, platesti costul exorbitant al roaming-ului de date ? Si chiar in Romania, ce faci cand conduci printr-o zona izolata pe unde abia ai o farama de semnal de telefon si conexiune de date inexistenta ? Eu unul conduc des, atat la noi cat si prin strainatate si nu as pleca fara Igo, Navigon sau Garmin instalate.

 • @Mihai: Nu mergi afara fara net 😉 Ma refeream desigur la Romania, nu la plecatul din tara, avand in vedere ca nu calatoresc atat de des in afara Romaniei.