Digits – tehnologia viitorului prezentata de catre Microsoft (Video)

[youtube]http://youtu.be/G98zYMMEDno[/youtube]

  Cei de la Microsoft continua sa dezvolte tehnologii extrem de interesante si utile peste cativa ani de zile, iar cea mai recenta reusita a lor o aveti in clipul video de mai sus. Digits se numeste tehnologia celor de la Microsoft, iar cu ajutorul ei putem intreprinde gesturi in plin aer si putem controla interfate ale unor sisteme de operare si nu numai. Pentru a pune aceasta tehnologie in practica, Microsoft a folosit produse care se gasesc pe rafturile magazinelor de electronice, au fabricat un prototip care se ataseaza mainii si inregistreaza toate miscarile acesteia, iar intregul concept este cu adevarat uimitor.

The device is called “Digits” avand uses infrared technology and a tiny camera to map 3D finger movement, which it translates into commands. For example, moving your hand through the air while wearing the device could see you zoom in and out of a tablet, while a fist-clench could signal an in-game interaction. “The Digits sensor doesn’t rely on external infrastructure,” said Newcastle University doctoral student David Kim, “which means users are not bound to a fixed space”.

  Digits este rezultatul muncii celor de la Microsoft si a cercetatorilor universitatii din Newcastle, iar daca tot ceea ce propune ei va fi acceptat de publicul larg, atunci in cativa ani vom putea controla terminale mobile sau chiar televizoare cu gesturi facute fara a atinge vreo suprafata.