Prima Pagina Camera Camerele unor smartphone-uri sunt mai bune decat aparatele foto point and shoot...

Camerele unor smartphone-uri sunt mai bune decat aparatele foto point and shoot lansate acum 5 ani de zile

  Inainte sa vorbim despre informatiile unui studiu DxOMark Mobile, va spun ca aparatele foto point and shoot sunt acele aparate foto relativ ieftine care nu au performante grozave, deci in aceasta categorie nu intra DLSR-urile sau alte aparate scumpe. Revenind la informatiile principale, un studiu facut recent demonstreaza ca actualele smartphone-uri ar avea camere mai bune decat cele ale aparatelor foto lansate acum 5 ani de zile, Nokia PureView facand poze mai bune decat Canon Powershot G5, iar Samsung Galaxy S III inregistrand clipuri video mai bune decat Canon Powershot 100.

Mobile phone image quality has also made considerable progress—for example, the image quality of the Nokia 808 PureView, in first place in the DxOMark Mobile rankings for still photos, is superior to that of a 5-year-old compact camera. And as for video, the best mobile tested in this category, the Samsung Galaxy SIII, outperforms the Canon Powershot 100.

  Tehnologia a evoluat intr-un pas alarmant in ultimii ani, producatorii de smarpthone-uri cerand senzori de imagine din ce in ce mai buni pentru propriile produse, iar asta a generat diferentele pe care le vedem in acest studiu. Probabil in urmatorii ani camerele din smartphone-uri vor deveni din ce in ce mai bune, cei de la Nokia provocandu-si competitorii sa dezvolte camere din ce in ce mai puternice, insa deocamdata nici Apple, nici Samsung nu par sa fie pregatiti sa egaleze macar calitatea oferita de Nokia Pureview 808.

 • Cristi

  N-am văzut cum face pozele nokia pureview dar cred oricum ca e forțata rau comparatia asta. Am eu un Canon de 5 mp lansat mai devreme decât g5 si pot spune ca iPhone-ul nici nu s-apropie de “performanțele” lui

 • Bogdan

  Cum poti pune un dslr in acelasi grafic cu … sapuniere?

 • real

  citez “in aceasta categorie nu intra DLSR-urile sau alte aparate scumpe”
  probabil ca tehnologia din telefoanele de azi este mai evoluata decat unele fotocamere din trecut
  cum spunea cineva in trecut “cea mai buna fotocamera e cea pe care o ai la indemana la momentul potrivit”

 • Nu e probabil, e sigur.

 • Darie

  @Cristi n-a zis nimeni nimic de iPhone … care nici nu are cum sa se compare cu camera din PureView … e urias si ca dimensiuni senzorul de-acolo