Prima Pagina Apple Apple poate ajuta guvernul sa iti blocheze temporar telefonul mobil (Video)

Apple poate ajuta guvernul sa iti blocheze temporar telefonul mobil (Video)

[youtube]http://youtu.be/JEy2u2n_XTQ[/youtube]

  V-am vorbit acum cateva saptamani despre un brevet de inventie inregistrat companiei Apple, acel brevet permitand blocarea temporara a unor functii ale iDevice-urilor, ori a intregii functionalita, in momentul in care ajungem in diverse locatii. In baza acelui brevet a fost facut clipul video de mai sus in care un editor al ZDNet spune ca Apple poate permite guvernelor din lumea intreaga sa blocheze termporar telefoanele mobile cu ajutorul acestui brevet de inventie. Desi in teorie acest lucru este adevarat, tehnologia trebuie implementata de catre producatori in toate telefoanele mobile, altfel doar iDevice-urile ar fi afectate.

The patent notes that “Covert police or government operations may require complete “blackout” conditions” — which essentially gives police a “kill switch” they can flip prior to conducting an operations.

  Desi acum putini se gandesc sa implementeze asemenea functii in terminalele mobile, daca tensiunile dintre populatie si guverne vor continua sa creasca in anii urmatori, exista posibilitatea ca toate dispozitivele noastre sa vina cu aceasta tehnologie. In SUA problema implementarii unei asemenea tehnologii are implicatii adanci, acolo oamenii aparandu-si drepturile garantate de constitutie, probabil acelasi lucru il fac si alti cetateni ai tarilor civilizate, insa nu stiu daca in tari precum Romania situatia este identica.

 • Sirmotto

  Doar cum crezi c-o sa renunt la prosusele lor, uite-asa.

 • Padre

  is curios daca si in actualele device uri cum ar fi de la iphone 4Gin sus daca e bagat acest sistem sau o sa nil puna cu un update de ios?

 • Claudiu daniel

  +1 . Un motiv in plus pt care monopolul nu este bun ! Iar revenirea la mentalitatea evului mediu si a inchizitiei este atat de pregnanta si nu demonstreaza decat implinirea ultimei Carti din Cartea Cartilor ! Si prin aceste comentarii ne vor clasifica !!

 • Anonymous

  Io am facut upload la uso 6 si dupa o saptamana mi lau lasat fara semnal . Nu mai pot face si primi apeluri …da internetu merge( ( nu am mai platit abonamentu :D) coincidentza poate …. Stie careva vero metoda sa il fac sa functoneze?

 • macheavel

  idem 1

 • macheavel

  idem 3

 • Terrymada

  Mai bine s-ar concentra Apple pentru a oferi funcționalitate identica pt ideviceuri in toate țările. Plătim in România aceleași prețuri sau chiar mai mari dar beneficiem de funcționalitate redusă. Cel mai elocvent exemplu fiind Siri. Nu guvernele cumpara milioane de ideviceuri ci populația…