Prima Pagina Android Apple obtine un nou brevet de inventie pentru deblocarea terminalelor, el acopera...

Apple obtine un nou brevet de inventie pentru deblocarea terminalelor, el acopera functionalitatea multor terminale Android

  In cursul zilei de ieri companiei Apple i-a fost inregistrat un nou brevet de inventie pentru sistemul de deblocare a terminalelor mobile, brevetul fiind o versiune actualizata a unuia primit de catre companie acum cativa ani de zile. Acel brevet de inventie descria sistemul de deblocare a terminalelor mobile, sistem utilizat atat in iOS, cat si in multe terminale Android. Forma initiala a brevetului proteja doar sistemul de deblocare din iOS care implica mutarea unui slider dintr-un punct fix intr-un punct fix. Apple a actualizat acel brevet de inventie, a largit sfera de aplicare a proprietatii intelectuale, iar acest nou brevet inregistrat ei acopera din nou o mult mai larga functionalitate a tehnologiei.

  Cel de-al treilea brevet de inventie inregistrat celor de la Apple descrie o actiune de deblocare a ecranului unui terminal mobil ce implica mutarea unui element grafic intre anumite puncte ale ecranului, fara a delimita clar traseul pe care trebuie mutat acel element sau regiunea in care trebuie sa aiba totul loc, aceste elemente fiind descrise in primele doua versiuni ale brevetului. Prin aceasta modificare adusa brevetului initial, Apple acopera functionalitatea multor terminale Android actuale, functionalitate care a fost implementata in ultimii ani pentru a eluda brevetele initiale ale celor de la Apple. Practic prin aceasta actualizare a brevetului, Apple poate chema in instanta multi producatori de terminale Android si teoretic poate castiga procesele intentate impotriva lor.

  In SUA companiilor li se permite sa isi actualizeze brevetele de inventie inainte ca ele sa fie acordate permanent, Apple a facut acest lucru de-a lungul anilor si asa a reusit sa acopere prin brevete functionalitatea terminalelor Android.

 • anonim

  Da, la un moment dat Apple a descris tap-ul ca un swype cu zero miscare in orice directie. De-asta incep sa admir din ce in ce mai putin compania asta, zero spirit de concurenta, in loc sa se concentreze pe inovatie si sa se ridice mult deasupra concurentei ei stau sa breveteze porcarii si continua sa scoata acelasi produs cu cate un mic “facelift”.
  Daca ar fi produs masini acum ar fi dat in judecata pe oricine folosea 4 roti rotunde actionate de motor.

 • Jimmy

  sunt tampiti la cap

 • Vali

  Este “putina” rautate aici . Apple vrea sa fie “unic producator” de terminale mobile ? Ce vor ei sa interzica nu exista in iOS ci doar iOS-ul spart . Si oricum brevetul initial este cumpărat , nu este “rodul cercetării si inteligentei” Apple ! Dar când exista atâta prostie(fan’sApple- iPhone)( SI EU SUNT FAN APPLE SI iPHONE )este normal sa genereze un imens profit si in același timp aroganta si nepasare dusă pana la nesimtire . 80% din brevetele Apple sunt cumparate , nu sunt “produse ale geniilor” plătiți cu foarte mulți bani , bani care sunt plătiți de noi consumatorii . Am iPhone4 si merge cu iOS6 ca nokia cu symbian. Nu este normal ca Apple sa dea comunicate si sa ne învețe cum sa facem poze ca sa nu mai apară curcubeul in marea si revolutionara lor camera din cel mai revolutionar iPhone al lor, sau sa ne dotam i5 cu huse

 • Ion

  Adica Apple a obtinut acum un brevet pentru o tehnologie care exista deja si era implementata pe alte dispozitive?
  How is that normal?

 • @Ion: E tehnologia ei, a fost implementata intai in iPhone, apoi au implementat-o altii. Eu asa am scris, nu stiu ce au inteles unii sau altii.

 • Mihai_rt

  Ma mir ca nu breveteaza si ordinea literelor din tastatura

 • real

  se pare ca procesele o sa fie tot impotriva la sammy
  ceilalti nu au slide to unlock
  oare audi nu da in judecata pe toti care au leduri la faruri

 • Tocmai asta e ideea, ca nu e nevoie de slide to unlock, e de ajuns sa muti o imagine.

 • Anonymous

  Asta e penibil deja. Mai mult decat penibil, jenibiul. Mutarea unui element grafic pe ecran fara a se delimita clar traseul a introdus-o prima data HTC in Sense, iar acum Apple patenteaza chestia. Absolut penibil.

 • Eugen

  Wow ce tehnologie miraculoasa, ce ne facem fata slide to unlock si alte de genul, la nokia in symbian apesi un buton, deci posibilitatile sunt nelimitate.Oricum de a acord cu cel care spunea ca apple ar trebui sa se ridice deasupra lot ca inovatie si tehnologie in loc sa se ocupe cu kkturi.

 • Ba sa faca brevet pe orice pot si sa dea in judecata la fel de mult…brevetele alea de inventie nu se dau pe ochi frumosi, sunt meritate de cei de la Apple si au toate motivele sa beneficieze de ele.

 • Anonymous

  galaxy s3 are alt gen de slide insa WOW astia care breveteaza ori is boi ori nustiu .. cum sa brevetezi ceva ce HTC foloseste de peste 2 ani iar in Android a fost introdus inca de anul trecut acum o sa zica ca au copiat iarasi de la apple .. Apple nici macar nu foloseste asa ceva .. Android rau face ca nu breveteaza taote chestiile inventate ca demult era apple sa ramana cu interdictii in mai multe tari .. oare de ce nu au brevetat panorama :((

 • djcata

  @Rossy tu te auzi ce vorbesti , citesti ce scrii ? nu mai abera atat …. ce merit are apple pt ceva care nici macar nu e al lor ?

 • Intreabai pe cei care le-au confirmat acest brevet de inventie

 • djcata

  pai aia sunt niste tampiti