Apple obtine un nou brevet de inventie pentru deblocarea terminalelor, el acopera functionalitatea multor terminale Android

  In cursul zilei de ieri companiei Apple i-a fost inregistrat un nou brevet de inventie pentru sistemul de deblocare a terminalelor mobile, brevetul fiind o versiune actualizata a unuia primit de catre companie acum cativa ani de zile. Acel brevet de inventie descria sistemul de deblocare a terminalelor mobile, sistem utilizat atat in iOS, cat si in multe terminale Android. Forma initiala a brevetului proteja doar sistemul de deblocare din iOS care implica mutarea unui slider dintr-un punct fix intr-un punct fix. Apple a actualizat acel brevet de inventie, a largit sfera de aplicare a proprietatii intelectuale, iar acest nou brevet inregistrat ei acopera din nou o mult mai larga functionalitate a tehnologiei.

  Cel de-al treilea brevet de inventie inregistrat celor de la Apple descrie o actiune de deblocare a ecranului unui terminal mobil ce implica mutarea unui element grafic intre anumite puncte ale ecranului, fara a delimita clar traseul pe care trebuie mutat acel element sau regiunea in care trebuie sa aiba totul loc, aceste elemente fiind descrise in primele doua versiuni ale brevetului. Prin aceasta modificare adusa brevetului initial, Apple acopera functionalitatea multor terminale Android actuale, functionalitate care a fost implementata in ultimii ani pentru a eluda brevetele initiale ale celor de la Apple. Practic prin aceasta actualizare a brevetului, Apple poate chema in instanta multi producatori de terminale Android si teoretic poate castiga procesele intentate impotriva lor.

  In SUA companiilor li se permite sa isi actualizeze brevetele de inventie inainte ca ele sa fie acordate permanent, Apple a facut acest lucru de-a lungul anilor si asa a reusit sa acopere prin brevete functionalitatea terminalelor Android.