In SUA exista cele mai mari preturi pentru conexiuni 4G LTE

  Retelele 4G LTE sunt relativ noi in multe zone de pe glob, in SUA abia anul acesta operatorii au inceput sa extinda acoperirea in mai multe zone ale continentului, iar asta pare sa fi generat costuri destul de mari pentru cei interesati sa achizitioneze un abonament de internet/telefonie mobila ce functionea prin intermediul acestor retele. In SUA un GB de trafic de date facut prin intermediul unei retele 4G LTE costa nu mai putin de 7.50$, in timp ce in Europa media preturilor este de 2.5$, Suedia fiind tara in care un GB de trafic poate fi achizitionat pentru doar 0.63$.

According to the study, Verizon Wireless, which is a joint venture of Verizon and Vodafone, charges $7.50 for each gigabyte of data downloaded over its LTE network. That is three times the European average of $2.50 and more than 10 times what consumers pay in Sweden, where a gigabyte costs as little as 63 cents.

  La nivel global exista 88 de operatori care ofera servicii de telefonie mobila si internet prin intermediul retelelor 4G LTE, 38 dintre ei fiind prezenti doar in Europa. Pe acest continent exista tari in care sunt active chiar si cate 3 retele 4G LTE, insa exista si tari in care nu exista retele nationale 4G LTE, Romania fiind una dintre aceste tari. iDevice-urile si terminalele Android au obligat operatorii sa dezvolte mai rapid infrastructura 4G LTE in multe piete de pe glob, preturile abonamentelor nu sunt chiar atat de mari, insa ramane de vazut cum vor sta lucrurile in Romania.