Apple va organiza seminarii pentru a explica producatorilor de accesorii cum pot utiliza si implementa tehnologia Lightning

  Implementarea Lightning dock-ului in iPhone 5 a generat o mare problema pentru utilizatori si producatorii de accesorii, deoarece in lipsa unui adaptor vandut de Apple toate accesoriile vechi deveneau incompatibile. Apple a schimbat tehnologia prin intermediul careia conectam accesorii la iDevice-urile noastre, insa a schimbat si regulile care permit dezvoltarea acestui gen de accesorii, iar la inceputul lunii noiembrie va explica producatorilor schimbarile. Apple va tine cateva seminarii in China si le va spune dezvoltatorilor cum pot utiliza la potential maxim tehnologia Lightning, mai apoi cei interesati putand sa o licentieze de la Apple.

  Vestea este buna deoarece in cateva luni vom avea si accesorii oficiale compatibile cu iPhone 5, fiecare dintre ele trebuind verificate mai intai de catre Apple. Practic Apple va vinde producatorilor de accesorii componentele care sunt incluse in dock-ul Lightning, acestia le vor putea implementa in propriile produse, care trebuie verificate de Apple si abia apoi ajung pe piata. Acest proces va dura luni de zile, insa macar stim ca marii producatori de accesorii au acum acces la tehnologie si se vor grabi sa aduca pe piata produse interesante.

  Tehnologia din spatele dock-ului Lightning a fost clonata de catre chinezi, in curand piata va fi invadata de produse proaste si ieftine, asa ca aveti grija ce cumparati.