Dock-urile pentru iPhone 5 vandute acum pe internet sunt false, nu le achizitionati!

  In ultimele saptamani v-am spus de cateva ori ca Apple nu le permite producatorilor de accesorii sa foloseasca tehnologia Lightning in propriile produse, iar chinezii care au reusit sa cloneze portul Lightning inca nu au livrat produse pe piata. Chiar si asa, pe diversele website-uri de licitatii exista asa-zise cabluri si dock-uri Lightning, insa ele sunt false, nu functioneaza absolut deloc, insa nu sunt nici ieftine, deci ajungeti sa cheltuiti zeci de dolari pe un produs inutil. Cel mai interesant lucru este ca acel conector Lightning din dock-uri este de fapt o bucata de carton care are lipite cateva lucruri pe ea, functionalitatea fiind egala cu zero.

Opening up the box and out pops this stinker. I did a double take because it looked like a prank, prop, or placeholder of some sort.nThe lightning plug on the dock looks like a damn piece of cardboard, if you can even call it that. Because it’s a cardboard-like chunk of circuit board that supposedly is going to fit into my iPhone 5. The back of the dock has a reasonable-looking Lightning female jack that seems to fit a Lightning cord. Inside there’s a few integrated circuits and a few resistors performing God knows what purpose, technically you could make a Lightning extension cord with no chips on it if you’re just extending the pins as this thing out to be doing. The “lightning” plug is a chunk of circuit board connected to a ribbon cable, going to the strange board in the back.

  Cei de la Double Helix, care au desfacut primul cablu Lightning, au analizat un accesoriu de acest gen si au ajuns la concluzia ca pe piata exista multe persoane care incearca sa profite de naivitatea celor care au achizitionat un iPhone 5. Conform lor, dock-urile nu va permit sa conectati un iPhone 5 la un calculator, ele sunt facute doar de forma si circuitele incluse nu au vreo functionalitate, deci evitati sa achizitionati orice fel de dock de pe internet, indiferent cate rating-uri pozitive are vanzatorul.