nPower PEG iti incarca terminalul mobil folosind energia kinetica eliberata in timpul miscarii corpului tau (Video)

  nPower PEG (Personal Energy Generator) este un dispozitiv care poate incarca iDevice-urile noastre folosind energia kinetica eliberata in timp ce ne plimbam pe strada. Dispozitivul are un mecanism intern care transforma energia kinetica in energie electrica, are si o baterie care o stocheaza si o transmite mai apoi terminalului. Desi la o prima vedere acesta pare a fi un dispozitiv care ne-ar putea ajuta sa tinem terminalel emobile constant incarcate, partea proasta este ca e nevoie de 26 de minute de plimbare pentru a genera energia necesara pentru a vorbim 1 minut la telefon.

The nPower® PEG is the world’s 1st human-powered charger for hand-held electronics. It uses the energy you generate while walking, running, or biking to charge your smart phone, music player, GPS, and other devices. The PEG gives you access to backup battery power even when you’re away from a wall outlet. As long as you’re moving, your PEG is charging itself without any additional effort on your part. When your device needs a charge, just plug in to your PEG and press the button.

  Dispozitivul poate fi amplasat intr-un buzunar, intr-un ghiozdan sau il puteti tine in mana, insa cantitatea de energie stocata creste doar pe masura ce voi faceti miscari mai alerte. Dispozitivele de acest gen sunt interesante, ele probabil in viitor vor fi utilizate la scara larga de catre posesorii de terminale mobile, insa asta numai in conditiile in care metodele de generare a energiei sunt imbunatatite si nu va fi nevoie de jumtate de ora de plimbare pentrua vorbi un minut la telefon.