Orange Romania a lansat, in premiera mondiala, un serviciu international de apeluri HD

32

  Astazi am avut ocazia de a participa la o conferinta de presa in care CEO-ul Orange Romania, Jean-François Fallacher, si COO-ul Orange Romania, Julie Ducarroz, au facut, premiera mondiala, un apel HD international. Romania si Moldova sunt tarile intre care a fost facut acest apel folosind tehnologia HD voice, Orange lansand astazi primul serviciu international de acest gen. In luna mai a anului trecut Orange Romania a lansat serviciul voce HD in tara noastra, fiind in momentul de fata unicul operator care a implementat tehnologia in propria retea.

  Intr-un an de disponibilitate, tehnologia HD voice a fost utilizata in 20 de milioane de apeluri, aproximativ 2 apeluri pentru fiecare abonat, cei de la Orange afirmand ca 60% dintre terminalele 3G vandute in aceasta perioada sunt compatibile cu acest serviciu. Desi v-am spus acum o luna de zile ca iPhone 5 este compatibil cu serviciul HD Voice al Orange Romania, COO-ul companiei a confirmat oficial astazi acelasi lucru, deci de indata ce veti achizitiona terminalul veti putea efectua asemenea apeluri.

  Practic apeluri voce HD puteti face de pe un iPhone 5, singurul iPhone care are aceasta tehnologie, pe o multitudine de alte terminale 3G, insa nu veti fi anuntati in vreun fel cand initiati un asemenea apel. Tehnologia este oferita gratuit de catre Orange, abonatii si utilizatorii prepay nefiind nevoiti sa activeze vreo optiune speciala sau sa foloseasca trafic de internet pentru a o utiliza. In momentul de fata doar intre Romania si Moldova puteti face apeluri voce HD internationale, iar local puteti efectua asemenea apeluri doar in reteaua Orange, insa daca alti operatori vor implementa tehnologia, voi o veti putea folosi fara probleme.

  La final va spun ca pana sa achizitionez iPhone 5 consideram tehnologia voce HD drept un moft inutil, si stiu ca multi dintre voi au aceeasi parere, insa va recomand sa o testati deoarece va veti schimba complet parerea despre modul in care trebuie facute apelurile telefonice.

Orange iniţiază primul apel internaţional HD din lume

Bucureşti, 22 octombrie 2012. Începând de astăzi, clienţii Orange din România şi Moldova vor putea iniţia apeluri de voce la calitate HD între cele două ţări.

În premieră mondială, Orange a reuşit să interconecteze cele două reţele mobile cu infrastructură diferită pentru a asigura o calitate HD Voice impecabilă dintr-o ţară în alta. Astfel, atunci când realizează un apel internaţional între două telefoane mobile HD Voice, clienţii Orange se vor bucura de o calitate superioară a sunetului.

Succesul HD Voice în cele două ţări, precum şi legăturile lingvistice şi culturale, au stat la baza deciziei Orange România şi Orange Moldova de a continua inovaţia şi de a extinde serviciul HD Voice între cele două ţări.

În România, numărul apelurilor HD efectuate a înregistrat o creştere susţinută de la lansarea din mai 2011, ajungând până în prezent la aproximativ 20 de milioane. Astfel, în trimestrul al treilea al anului 2012 au fost înregistrat de 10 ori mai multe apeluri HD Voice faţă de trimestrul al treilea al anului precedent. În plus, 90% dintre clienţii HD declară că serviciul oferă o calitate superioară a sunetului, iar 85% au observat diferenţe notabile între un apel HD şi unul standard. În prezent, Orange România are 15 modele de telefoane compatibile HD Voice în portofoliu, pe care îşi propune să îl mărească, inclusiv prin introducerea unor noi terminale compatibile în oferta Best Deal.

“Suntem mândri că putem oferi clienţilor din România oportunitatea de a fi primii care experimentează o calitate superioară a vocii în convorbirile internaţionale. Sunetul HD, alături de cea mai rapidă reţea de date mobile din România, confirmă accentul pe care Orange îl pune pe inovaţie, precum şi interesul nostru de a oferi clienţilor o experienţă plăcută şi de a stabili noi standarde în serviciile de voce” a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.