Seful diviziei Windows spune ca iPad Mini este prea scumpa pentru ceea ce ofera

  Steven Sinofsky este omul care conduce divizia ce dezvolta sistemul de operare Windows in cadrul Microsoft, iar astazi el a afirmat ca tableta iPad Mini este prea scumpa pentru ceea ce ofera. El spune ca iPad Mini este o tableta recreationala, iar Microsoft vinde laptop-uri cu Windows 8 care costa doar 280$. Desigur ca in acest pret primiti un produs care booteaza Windows 8, incarca niste pagini web, va mai deschide cateva documente, insa performantele sunt pe masura banilor platiti pe el.

It’s $279. Here we are, talking about seven-inch recreational tablets for $329. It’s not just discounting. It’s engineering work that drives the cost down. It really is a PC for everyone.Is it for everyone all the time? No.

  Era normal ca Microsoft sa atace iPad Mini, avand in vedere ca Tim Cook a facut acelasi lucru aseara, insa nu stiu daca un produs ce ruleaza Windows 8 si costa doar 279$ este potrivit pentru utilizatori. Majoritatea netbook-urilor au performante groaznice, mai slabe decat cele ale unei tablete iPad si exista posibilitatea ca iPad Mini sa ofere mai multe decat acele produse. Microsoft incearca sa ofere prin Windows 8 o versatilitate rar intalnita la asemenea sisteme de operare, iar eu unul ma bucur ca Microsoft a reveni acum in joc deoarece ii motiveaza pe cei de la Apple sa inoveze.

21 COMENTARII

  1. Nu cred ca cel caruia i se blocheaza tableta in mijlocul prezentarii poate sa comenteze ceva despre tabletele altora, chiar si pretul… Oricum cred ca sa imi cumpar doua Surface(in caz ca se blocheaza prima) ma va costa mai mult decat iPad-ul.

  2. Orice netbook, totusi, este mult mai productiv decat iPad-ul, asta fara discutie. Experienta de utilizare si versatilitatea aplicatiilor “inutile” ajuta tableta la vanzari. E mai comoda in drum, in nici un caz nu poti face mai multe pe ea.

  3. @ionut2695 nu era versiunea finala a sistemului de operare si se iarta…oricum ramane sa vedem acum cum o sa se comporte…parca mi-as lua un nokia 920 + surface pro [cu i5 ca sa se duca bateria in 2 ore :))] si schimb laptopul

  4. @zaone , m-am jucat eu pe cateva si per total (pret/calitate/performante/OS/ecran) e buna o tableta la 100-150$ . Tu esti pro unui produs abia lansat pe piata cu o concurenta mult mai avansata. de data asta nu a inovat cu nimic.. decat cu pretul , care personal mi se pare mare.

  5. o dam cotita, toate produsele apple e clar ca sunt f scumpe, dar sunt intr-adevar bune; au si unele limitari prin OS; acum opiniile se impart functie de buget, si de nevoia in utilizare

    dar sunt scumpe intr-adevar…

  6. ce nu intelege Sinofsky ca si multi utilizatori, e ca pretul unui iPad nu reflecta doar hardware-ul. Un iPad (ca si un alt iDevice) iti ofera access la eco-sistemul apple, lucru pe care nici unii n-au fost in stare sa-l replice pana acum.
    Pornind de la apps de 2 bani pana la chestii foarte utile, sistemul Apple ofera de toate.

    Microsoft….pot sa ceara si 100$ pe tableta lor acum, daca Marketul e gol, are 100 de apps cu totul, mediul de dezvoltare e complet nefinisat, seamana cu un beta (da, despre VS 2012 e vorba).
    De Android nu mai vorbesc, acolo e harababura totala.

    Tinand cont de ce au, Apple putea sa ceara inca vreo $100 in plus si se vindea la fel de bine tableta.

  7. @crocodilu scz ca te intreb, dar ai idee cate aplicatii are windows store? mi se pare ca vb pe langa subiect…ti se pare normal ca sa conteze numarul lor si nu utilitatea lor? cu ce e mai bun app store cu 20 de aplicatii lanterna decat windows store cu 1 sau 2? am telefon cu wp si chiar nu duc lipsa de nimic..am navigatie, mail, browser de net, sport tracker, office, pdf reader plus cateva jocuri [vesnicul backgammon etc.]

    poti spune ca nu are multe jocuri, dar te asigur ca o sa fie, nu ca asta ar fi important…cel putin pentru mine nu e relevant nr jocurilor disponibile

  8. inca ceva…ce ai zis legat de apple asa e…au ditamai store-ul..cand aveam ipod touch gaseam tot felul de porcarii utile sau nu…momentan nu mai am nevoie de ele 🙂

  9. Victor Bulgar a sesizat un singur lucru care contează cu adevărat : un laptop e oricând mai productiv in raport cu o tableta . Doar cei ce au dat o groaza de bani pe o tableta iPad ar putea contesta asta , atâta vreme cât 99% utilizează doar chestii sociale si ceva navigare pe web/muzica . Pentru cei 1% profesioniști aia nu își vor lua niciodată o tableta , ci vor da 1000€ pe un laptop ultraperformant . Totul e la fel de stupid ca si 4g LTE , e o chestie de management al vânzării . La ce iti folosește ca face 100mbps download ? E o vrejeala de autobaza. Pe când Voice HD pe iPhone e o adevarata revolutie.
    Realitatea e alta si a fost exploatarea f bine de Apple : sunt produse premium , nu sunt pt iobagi si Apple a sesizat nevoia maselor complexate de “a-si cumpara prestanta” prin intermediul cumpărării produselor lor.
    De aceea nici acÈ›iunile Apple la bursa nu au o evoluÈ›ie sănătoasă…

  10. Chiar nu-i vad rostul la ipad mini! Adica daca e sa alegi intre iphone si tab mini oare ce ai alege?! Evident ca iphone!!! Si daca vroiai tableta o luai pe ce mai mare, nu?! Oare de ce nu au facut o tableta mai mare? Ipad maxi? Cred ca avea mai mult succes, batea si laptopurile, sa mor io!

  11. Orice ati zice voi, windowsul e cel mai tare program si multi o sa il foloseasca. Apple a fost in top ( si inca mai este) ptr ca microsoft nu a intrat pe piata mobilelor, dar stai sa vezi de acuma! Problema cu samsung a fost mizilic pe laga razboiul ce o sa vina cu microsoft. Nokia e istorie…

  12. Probabil omu’ s-a referit la tablete, daca a spus ca Apple e in top. Ca la smartphune-uri a fost doar acum 6 trimestre. La fel cum a zis de Windows ca e program, avand in vedere ca a vrut sa spuna SO.

  13. @crocodilu poate ti se pare interfata putin ciudata la Visual Studio 2012, si mie mi se pare , dar sa spui ca e un program prost , un beta …. VS e cel mai bun mediu de programare , si poate sa faca multe indiferent daca iti place interfata sau nu
    Windows Mobile a fost la vremea aia cel mai bun , nu avea concurenta , Microsoft s-a incurcat in alte lucruri si nu s-a adaptat nici cu el , nici cu IE …