Google prezinta Nexus 4 si Nexus 10 (Video)

[youtube]http://youtu.be/pHuoDqcIyqk[/youtube]

  Astazi compania Google a prezentat Nexus 4 si Nexus 10, un smartphone si o tableta care fac desigur parte din linia de terminale mobile a celor de la Google. Smartphone-ul este produs de catre LG in colaborare cu Google, iar tableta este produsa de catre Samsung in colaborare cu Google, insa ambele ruleaza noul Android 4.2 Jelly Bean care probabil va ajunge greu pe restul terminalelor Android disponibile in momentul de fata pe piata. Ambele produse au preturi mai mult decat competitive, insa au si specificatii pe masura, ele facand acum parte din seria high-end Android.

  Google Nexus 4 are un ecran True HD IPS Plus de 4.7 inch cu rezolutie 1280 x 768 protejat de Gorilla Glass 2, procesor Snapdragon S4 de 1,5 GHz, 2 GB RAM, camera de 8 megapixeli capabila sa filmeze Full HD 1080p, baterie de 2100 mAh, NFC si cam atat. Google Nexus 10 este prezentata ca fiind tableta cu cea mai mare rezolutie implementata intr-un ecran de 10.1 inch(insa el este PenTile asa ca intelegeti voi de ce afirmatia este discutabila), el avand 2,560 x 1,600 pixeli si 300 pixeli per inch, insa pe partea cealalta avem un procesor Samsung Exynos 5250 dual-core tactat al 1.7 GHz, 2 GB RAM, NFC, camera de 5 megapixeli, compatibilitate cu retelele 4G si cam atat pentru ea.

  Smartphone-ul va fi disponibil la pretul de 299$ in versiunea de 8 GB, tableta va costa doar 399$ in versiune Wi-Fi Only e 16 GB, preturile fiind extrem de bune pentru nivelul produselor existente acum pe piata. Ca sa fiu sincer, cei de la Apple ar trebui sa se simta serios amenintati de produse de acest gen, pretul lor fiind mai mult decat atractiv pentr extrem de multe persoane, inclusiv cele care nu doreau un terminal Android pana in prezent.