Google prezinta Nexus 4 si Nexus 10 (Video)

[youtube]http://youtu.be/pHuoDqcIyqk[/youtube]

  Astazi compania Google a prezentat Nexus 4 si Nexus 10, un smartphone si o tableta care fac desigur parte din linia de terminale mobile a celor de la Google. Smartphone-ul este produs de catre LG in colaborare cu Google, iar tableta este produsa de catre Samsung in colaborare cu Google, insa ambele ruleaza noul Android 4.2 Jelly Bean care probabil va ajunge greu pe restul terminalelor Android disponibile in momentul de fata pe piata. Ambele produse au preturi mai mult decat competitive, insa au si specificatii pe masura, ele facand acum parte din seria high-end Android.

  Google Nexus 4 are un ecran True HD IPS Plus de 4.7 inch cu rezolutie 1280 x 768 protejat de Gorilla Glass 2, procesor Snapdragon S4 de 1,5 GHz, 2 GB RAM, camera de 8 megapixeli capabila sa filmeze Full HD 1080p, baterie de 2100 mAh, NFC si cam atat. Google Nexus 10 este prezentata ca fiind tableta cu cea mai mare rezolutie implementata intr-un ecran de 10.1 inch(insa el este PenTile asa ca intelegeti voi de ce afirmatia este discutabila), el avand 2,560 x 1,600 pixeli si 300 pixeli per inch, insa pe partea cealalta avem un procesor Samsung Exynos 5250 dual-core tactat al 1.7 GHz, 2 GB RAM, NFC, camera de 5 megapixeli, compatibilitate cu retelele 4G si cam atat pentru ea.

  Smartphone-ul va fi disponibil la pretul de 299$ in versiunea de 8 GB, tableta va costa doar 399$ in versiune Wi-Fi Only e 16 GB, preturile fiind extrem de bune pentru nivelul produselor existente acum pe piata. Ca sa fiu sincer, cei de la Apple ar trebui sa se simta serios amenintati de produse de acest gen, pretul lor fiind mai mult decat atractiv pentr extrem de multe persoane, inclusiv cele care nu doreau un terminal Android pana in prezent.

29 COMENTARII

  1. Ca o completare:

    Nexus 7 32GB cu 3G: 299$
    Nexus 4 16GB: 349$
    La Nexus 10 au facut un salt mare, de 100$, intre 16GB si 32GB.

    Nexus 4 are si wireless charging si procesorul este Snapdragon S4 Pro (quad).

  2. Pe mine ma batea gandul sa-mi comand iphone 5, dar cred ca voi mai astepta putin dupa ce am vazut nexus 4 si voi trece in tabara android. Am si telefon ( ip4) si tableta ( ipad3) de la apple dar cred ca voi face o schimbare.

  3. Dpdv hardware Nexus 4 pare mai bun decat Iphone 5 (S4pro quad, 2 gb ram, nfc) iar la pretul ala…. Apple a inceput sa aiba concurenta serioasa.

  4. Din pacate e vorba de software ,imi amintesc de anii studentiei cind toti stiam de windows ,era baza,de apple nici nu eram interesati nici nu vazusem inca ,la fel este si acum dar diferenta dintre ele este cu mult mai mica.

  5. Mai vorbim de pret cand o sa ajunga in Romania…si nu o sa vi se mai para atat de atractiv…va fi o amenintate pentru S3 nu pentru iphone 5.

  6. Sincer sunt urate amandoua,nu ma atrag cu nimic pe partea de design,in schimb la speificatii si pret,jos palaria…
    Dispun de iphone 4,ipad 2 si un sgs3.Tableta mea ipad 2 cam da semne de oboseala,merge din ce in ce mai greu,ma bate gandul la avest nexus 10,dar asa urata e:((,apropo are cineva idee ce procesor grafic are?

  7. Cu siguranță după ce am 3 iOS-uri in casa mea si după 10 ani de Nokia simbyan a venit vremea si pentru Nexus 4. Am trecut de 3G , 3GS , 4 si 4s si totul e aproape neachimbat de ani buni . Sunt schimbări de esentialul pe aici pe colo insa esentialul a rămas același. Cu deplasari multe si de durata , iPhone-ul nu face doi bani la autonomia bateriei . Se face varza pana la amiaza , îmi trebuie vaca care sa țină la solicitări intensive. In rest sa îl tii așa cu utilizare normala si sa îl încarca in fiecare seara e ol. Partea proasta e ca nu poți schimba bateria la iPhone după ce se termina…pe scurt nu se potriveste la nevoile mele cu incarcatorul mereu in fundul lui . Iar treaba ca unul are 4g lte si unul nu are , e vrajeala de autobaza , de management al vânzărilor . Va spun cu mana pe inima ca inginer de finele ca in navigare sau in încarcarea paginilor web pe mobil nu veți observa nici o diferența.
    Fiecare își cumpara scula după anumite criterii , necesitati si după buzunar.
    Prețul de la iPhone 5 e de-a dreptul nesimtit pt buzunarele romanilor , pt americani poate treburile stau astfel. Bravo Google , tine-o tot așa…

  8. dacă google ar lucra putin la design-ul seriei nexus sunt convins că ar putea pune în pericol cota de piață a iphone-ului

  9. Noile preturi la Nexus 7 sunt ca o reactie la Ipad mini. Cea din urma ofera 16 gb Wi/fi only la 329 dolari, iar Nexus-ul 32 gb cu 3g la 299. Capacitate dubla si 3g la pret mai mic. Pacat ca nu prea arata bine. Au nevoie de un design totusi, niste materiale si de un Appstore.
    Referitor insa la Nexus 4, pentru romani chiar este o alegere excelenta. Pai costa la liber mai putin decat un Iphone 5 cu abonament mare pe 2 ani. Aici e problema. Iphone-ul e 700 de dolari in state la liber ( 649 plus taxe ), iar la noi il cumperi cu 750 euro daca ai noroc. Sunt tare curios cum se comporta pe viu Nexus-ul 4.
    Dupa cum spunea cineva mai devreme, dupa 4 ani jumate de Iphone, te plictisesti un pic de interfata. Parca vrei ceva nou… Si pretul e bun!

  10. INCREDIBIL!!!Bravo Google pentru asta,abia astept nexus 4,la banii aia e nimica toata sincer,merita.E primu nexus care chiar ma atrage:D