Jony Ive este viitorul iOS-ului

Jony Ive

  Aseara Apple a anuntat ca Scott Forstall, omul care lucra de mai bine de un deceniu la companie, va parasi functia de SVP imediat si va ramane pe o pozitie de consilier pana anul viitor. Forstall a condus echipa care a dezvoltat iOS-ul si o parte a primului iPhone, multumita lui sistemul de operare a devenit atat de popular, insa acum a venit momentul ca el sa plece. Dupa decesul lui Jobs, Forstall a ramas fara un om puternic, care sa il apere, s-a certat cu cei din conducerea Apple, a refuzat sa semneze scrisoarea prin care Apple si-a cerut scuze pentru iOS 6 Maps, nu a reusit sa dezvolte Siri si iOS 6 indeajuns de bine, iar acum a fost fortat sa plece.

  Locul sau va fi luat de Jony Ive, celebrul designer care ne-a adus atat de multe produse extrem de bine construite, dar si extrem de frumoase. Ive va conduce echipa care va dezvolta interfata iOS-ului(partea de functionalitate va fi administrata de alt SVP) si cred ca vom avea parte de foarte multe surprize placute in viitor. Ive este concentrat pe design, el vrea ca totul sa arate cat se poate de frumos, iar in software se poate face aproape orice, deci ne putem astepta la un iOS 7 cu foarte multe schimbari interesante din acest punct de vedere.

  Ive are o viziune diferita de cea a lui Forstall, el este concentrat pe a face lucruri frumoase si utile, insa desi el se ocupa doar de partea interfatei, sunt sigur ca echipa care dezvolta functionalitatea iOS-ului va gasi o metoda de a implementa tot ceea ce are Ive in gand. iOS-ul are nevoie de o fata noua, iOS-ul are nevoie de o schimbare puternica si Jony Ive o poate oferi, mult mai usor decat ar fi facut-o Forstall. Nu cred ca in iOS 7 vom vedea o schimbare dramatica a interfatei sistemului de operare, insa sub conducerea lui Ive, interfata iOS-ului va arata mai bine si va deveni mult mai atragatoare chiar si pentru cei care au criticat iOS-ul.

  Desi multi vor incepe din nou sa se invarta in loc spunand ca Apple e pe moarte, bla, bla, bla, eu vad aceasta schimbare ca una naturala, ca una ce trebuia facuta si cred ca ea va revigora Apple.