Loialitatea clientilor Apple scade usor in Europa si SUA

  Loialitatea fanilor este extrem de importanta pentru orice companie deoarece ea sta la baza unei bune parti a vanzarilor multor produse recent lansate. In cazul companiei Apple vorbim despre un grad de loialitate mare, care totusi a scazut usor in ultimul an conform celor de la Strategy Analytics. Daca anul trecut 88% dintre vest eurpeniii detinatori de terminale iPhone intentionau sa cumpere un iPhone, anul acesta doar 75% dintre ei au aceleasi intentii, iar in cazul americanilor loialitatea a scazut de la 93 la 88%.

Boston, MA – October 30, 2012 – For the first time since the Apple iPhone was released in 2007, the number of iPhone owners who say they definitely will or probably will purchase their next phone from the same brand has declined. The recent Strategy Analytics Wireless Device Lab Report, iPhone Owner Loyalty Declines: Is Apple Losing its Innovation Edge?, found that only 75 percent of iPhone owners in Western Europe say they are likely to buy their next phone from Apple, down from 88 percent in 2011. US repeat purchase intentions have also seen a slight decline, down from 93 percent in 2011 to 88 percent in 2012.

  Desi in Europa scaderea este semnificativa, Apple are in continuare cei mai loiali fani si aceasta loialitate va fluctua in viitor, asa cum se intampla in cazul oricarei companii de pe glob. In cazul producatorilor de terminale Android, Windows Phone sau BlackBerry cifrele sunt ceva mai mici, insa in general ele sunt influentate de situatia economica globala, de situatia politica a unei tari si desigur de tipul produselor lansate de catre companii.

16 COMENTARII

  1. Nasol. Sincer si eu sunt dezamagit in primul rand de preturile cu care a venit iphone 5 in Romania, si in al doilea rand de faptul ca itunes 11 se laudau ca in octombrie il lanseaza. ei bine suntem in 30 si mi se pare penibil ca in ultima zi sa dai drumu la verisunea noua. mie unul imi suna a: Unfinished job.

  2. sincer fata de windows osx e net superior. si nu ma refer la securitate, ma refer la fiabilitate. macbookul meu vechi il aveam din 2008 si pana acum o sapt cand l-am dat nu am reinstalat niciodata sistemul de operare, a mers la fel de “uns” ca in prima zi, fata de windows unde dupa zeci de instalari de programe si dezinstalari merge ca ceapa. cat despre ios sunt f multumit fata de android unde malware-ul e la el acasa sau windows phone care nu msi poate de atatea aplicatii “bune”. sa nu vb de surface care am vazut ce bine se misca si ce bube are.

  3. Daaa muntean fata de windows e dumnezeu pe pamant osx-ul,dar fata de care nu e superior?In momentul in care faci afirmatia fata de XXXX este superior inseamna ca este si inferior fata de ???Cum ai tu un macbook de 4 ani asa am si eu un laptop MSI GT 660 R pentru gamming.
    Il am de doi ani fix,am instalat pe el zeci de jocuri,multe de pe torrente,zeci cred ca sute de programe,mai si ce sa vezi,merge extraordinar,nu imi da nici-un crash,de virusi ma pazeste AVG-ul si cam atat.
    Daca tu nu esti in stare sa intretii un sistem nu inseamna ca el nu este bun,cam ce instalezi tu pe mac-ul tau?Normal ca merge brici daca in 4 ani ai instalat 3 programe de 2 ori….Adica nici nu ai avea ce sa instalezi pe hardwareul ala invechit si obosit.
    Iar cat despre faza cu malawareul pe android,bai deja e grotesc,mama cum curge malawareul pe android,iese din telefon si te musca de deget,bai las-o incolo,toti repetati prostiile astea auzite de la alti,ba dar in viata reala nu am auzit ma un user macar sa se planga,ajutor ma napadesc virusi ce ma fac,dar asa va place sa repetati rahhaturile astea ori de cate ori aveti ocazia….
    Am si windows,am si ios,am si android.De windows am spus,ipadul 2 pe care il am ce sa vezi mmuntean merge da mai mult e praf,da crasuri din ce in ce mai des,iese din aplicatii,se blocheaza,trebuie sa stau cateva secunde ca safari sa preia comanda etc…Si toate astea cu ios 5.1.1,de cateva luni doar,unde este magia aia unsa de care vorbesti?Da intradevar am instalat si dezinstalat zeci de aplicatii pe ipad,dar asta nu este o scuza,nu?
    Cat despre android sunt nou in domeniu,il am de 3 luni,si pot sa afirm ca sgs-ul meu 3 nu mi-a dat niciun crash,nu se blocheaza,nu se restarteaza,nu imi iese din aplicatii,nu are lag nu nimic.iar de o saptamana am primit si updateul la jelly bean si este mai fluid acum,pana la urma despre ce vorbim?

  4. @smile – vorbim de exact ceea ce nu ai inteles tu din textul lui. Vorbim de un Windows bun, de un Android bun si de fluenta OSX si iOS. Sunt bune toate, dar ca OSX si iOS nu merge nimic inca. Si astea nu le-am auzit de la altii, sa-mi coaca p…a, pe bune, ma jur pe rosu! Android e ok, Windows e minunat. Dar nu e OSX. Si e perfect de inteles. Daca Microsoft ar face si designul calculatoarelor carora le imprumuta sistemul, sunt sigur ca le-ar optimiza in draci si ar merge perfect. Dar nu e asa.

  5. 95 % din romani pirateaza windowsul… De inteles pentru ca suntem i tra saraca si nu ne petmitem! Eu il am de la facultate original si de 2ani juma merge brici si nu a fost formatat! Dca piratezi nu te plange! Cam asta e ideea! Cand dai 8 milioane pe un win 7 ultimate sa fi sigur ca nu iti va pica;) scuE de greseli dar tst de pe tel si afara sunt 4 grde :))))

  6. Potoliti-va ca am un Xp piratat pe o unitate P4 din 2008 de când am ansamblat-o si n-a crapat nici pana azi. S-au tot instalat si dezinstalat softuri mult piratate sau freeware dar n-a patit nimic Xp-ul. Ideea e ca totul este relativ si nu poți stabili reguli precise. Si totuși ni înseamnă ca nu putem aprecia corect plusurile

  7. Nu inteleg de ce va aprindeti cu discutii care nu au legatura cu articolul.

    Eu unul confirm. De mult ce m-a dat pe spate Ipad Mini pe care il asteptam, tocmai am comandat nexus 7. Am ipad2, de ce mi-as lua unul mai mic? Inainte de lansare eram 110% convins ca o sa imi iau ipad mini dar nu m-a atras cu nimic iar pretul a fost factorul determinant. Mult prea mare pentru ce ofera. Eu folosesc aceste device-uri la job pentru a-mi creste productivitatea si eficienta. Cine are fiecare zi programata la nivel de jumatate de ora ma intelege foarte bine.

    Mi-ar fi trebuit o tableta de 7″ pe care sa o pot folosi usor si in masina, avion, tren etc si nici nu concepeam sa nu merg tot pe apple. Dar iata ca lansarea unui produs total neinovator la un pret sensibil mai mare decat al concurentei si-a spus cuvantul. Pana si faptul ca are ecranul mai mare de 7″ ma enerveaza. Ideea era sa o tii usor intr-o mana si sa o poti pune cat mai usor intr-un buzunar.

    In schimb da, mi s-a parut foarte tare ipad 4 dar a venit ca o flegma in ochii celor care tocmai si-au luat ipad3 si imi cer scuze fata de ei ca am spus-o asa dar asta e adevarul.

    Iphone 5 e un telefon reusit dar nu mi-as da venitul pe o saptamana de munca pentru un telefon. E totusi un biet telefon care nu isi justifica diferenta de pret fata de un 4s spre exemplu.

    Mi se pare ca se grabesc sa arunce in piata niste produse pe care nu le mai clocesc destul, asa cum eram obisnuiti. Eu inteleg ca trebuie sa faca fata competitiei dar sa nu uite ca tocmai asta ii diferentia de competitie. Niste produse premium cu adevarat remarcabile.