Asa arata un iPhone 5 si o tableta iPad Mini radiografiate

  Daca v-ati intrebat vreodata cum arata radiografii ale celor mai populare terminale disponibile acum pe piata, ei bine cu ajutorul unui wbesite italian aflam cu totii.

8 COMENTARII

  1. Nu sunt radiografii reale, credeti-ma sunt stundent terminal la medicina si nu asa arata. Sunt probabil niste imagini ce prezinta interiorul device-urilor fiind denumite metaforic radiografii.

  2. @Georgian:acuma nu trebuie sa iei mot-a-mot expresia,cuvântul “radiografie” nu înseamnă doar razele Rontgen,cand zici “hai sa facem o radiografie a evenimentelor petrecute la…” tu la ce te gandesti,la raze X? Daca zicea IPhone 5 la RMN sau CT mai înțeleg sa fi tresarit in sus. Daca nu ma insel la Audi R8 in procesul de fabricate chiar se folosește CT-ul ca sa scaneze eventualele imperfectiuni.

  3. ma miram eu cum oare pot penetra acele radiatii carcasa de aluminiu din spate precum si panoul metalic din spatele ecranului lcd

  4. @amfetamin
    unele piese metalice obtinute prin turnare sunt bombardate cu radiatii em si un aparat masoara rata de absorbtie a materialului. Dat fiind ca fiecare material are o rata de absorbtie specifica, asa se pot identifica goluri de aer sau imperfectiuni obtinute la turnarea in matrite, chestii ce de altfel n-ar fi vizibile din exterior. Exact asa se procedeaza si pe santierele navale cand torni de exemplu o elica sau piesele pentru blocul motor.
    Pe vremuri se folosea o pastila de cobalt radioactivat.

    referitor la chestiile electronice… nu stiu daca micile device-uri ar supravietui odata expuse la un astfel de camp em. Desigur, de bagat le poti baga. Procedeul standard folosit la radiografii nu cred ca poate penetra carcasa unui ipad de exemplu. Ar aparea o chestie blurry albicioasa. Desi totusi, samsung fiind facute din plastic… 🙂

  5. Da probabil era o formulare mai corecta : o radiografie a componentelor.
    Computer tomograf(CT) nu se foloseste decat in medicina. In esenta tot radiografii sunt dar realizate seriat si compuse de computer intr-o imagine ce infatiseaza organul/regiunea investigata. Probabil pentru ce stii tu despre audi,sunt niste scannere tot pe baza de raze x ce se folosesc pentru a verifica sudurile de fisuri la nivele microscopice. Sunt alte aparate, in linii mari principiul e tot acelasi al penetrarii de raze a materiei.

  6. La aeroport se vede perfect un laptop gros la scanarea bagajelor , cu tot acel blindaj de aluminiu din spatele ecranului. De ce credeți ca nu ar “ieși” scanarea la o tableta așa subtire