Jacksbot – un nou malware care ataca paltforma OS X si nu numai

  Compania Intego a descoperit acum cateva saptamani de zile un nou tip de malware denumit Jacksbot.A, iar acest malware poate ataca sistemele de operare OS X, Windows si Linux. Malware-ul a fost scris special pentru paltforma Windows, insa el poate ataca si OS X sau Linux fara probleme, dar pentru a isi face treaba are nevoie de permisiuni de administrator, deci pe OS X utilizatorul trebuie sa ofere acces malware-ului la sistem, altfel Mac-ul nu poate fi infectat.

The malware writers behind JACKSBOT may just be testing the waters for a successful multiplatform malware; however for now they appear to be unwilling to invest the time and resources to develop the code more completely. It’s likely that the authors will continue to improve the code to fully support infection for OS X and Linux.

  Desi initial s-a considerat ca malware-ul are un grad de risc scazut, recent s-a descoperit ca utilizatori din Australia si Malaesia au fost infectati cu el, semn ca hackerii care l-au dezvoltat incep sa il distribuie la nivel global. Daca va intrebati ce poate face acest malware, ei bine el poate vizita website-uri de pe calculatorul vostru, poate lua informatii din calculator, poate rula programe si poate actiona ca si keylogger, deci orice tastati voi este salvat intr-un fisier si trimis catre hackeri.

  Deocamdata putine persoane au fost infectate, insa este recomandabil sa actualizati Java in mod constant pentru a fi siguri ca nu aveti probleme.