Smartphone-urile prelungesc ziua de lucru cu inca 2 ore (Video)

  Smartphone-urile si tabletele sunt utilizate in general pentru jocuri, accesarea retelelor sociale, aplicatii utilitare, insa multi oameni de business folosesc dispozitivele si pentru a raspunde la email-uri, a suna clienti, etc. Un studiu facut recent in mai multe tari de pe glob dezvaluie faptul ca smartphone-urile prelungesc, in medie, cu 2 ore ziua de lucru obisnuita. Practic un angajat petrece 8 ore la serviciu si inca 2 ore in plus interactionand cu clientii/partenerii direct de pe propriul smartphone.

About 1 in 10 people report spending an extra three hours our of work checking emails and taking calls. Nearly two-thirds of survey respondents start work correspondence as soon as they wake up, at around 6 a.m. or 7 a.m., and before they go to bed, around 11 p.m. or midnight. For some, it’s a never-ending cycle because having a smartphone makes them feel like they are on-call all the time.

  In Marea Britanie se munceste ceva mai mult decat in Romania si acolo angajatii raspund la email-uri si la telefoane chiar si dupa ce serviciu se termina, ori inainte ca el sa inceapa. In acest mod ei reusesc sa adune mai bine de 10 ore de munca, insa au si salarii pe masura. Practic smartphone-urile te “leaga” de serviciu la orice ora din zi sau din noapte, iar in anumite cazuri angajatii ajung sa interactioneze cu toata lumea indiferent daca e zi de lucru sau weekend.