Prima Pagina Apple Google imprumuta de la Apple Bumper-ul, il lanseaza pentru Nexus 4

Google imprumuta de la Apple Bumper-ul, il lanseaza pentru Nexus 4

  In 2010 Apple lansa Bumper-ul, o tentativa de a ascunde faptul ca iPhone 4 are o problema cu antenele externe si pierde semnal cand este strans in mana. Bumper-ul a fost folosit de catre Apple si pentru a calma clientii nemultumiti de aceasta problema, iar cei de la Google au preluat ideea pentru Nexus 4. In Play Store, Google a pus in vanzare un Nexus 4 Bumper la pretuld e 20$, el avand rolul de a proteja partile laterale ale terminalului, aceeasi functionalitate fiind oferita si de produsul Apple.

  Desigur ca Google poate lansa ce produse vrea, dar parca era mai bine sa aleaga macar alt nume.

 • Rares

  Hahaha,”a împrumutat” ,ce delicat ești zaone

 • Acum sa inteleg ca daca un producator de autoturisme a adaugat la propriul autoturism un bumper (bara de protectie) in fata si in spate, niciun producator de autoturisme nu mai are voie sa faca acest lucru? E jalnic sa crezi ca doar Apple are dreptul sau tehnologia necesara pentru a crea un amarat de bumper din cauciuc.

 • Ion

  “Desigur ca Google poate lansa ce produse vrea, dar parca era mai bine sa aleaga macar alt nume.”

  “Bumper”-urile au fost folosite mult inaintea Apple, iar termenul este unul generic care sa descrie un cauciuc, o bara de protectie etc care sa protejeze contra impactului, socurilor.

  De ce sa aleaga alt nume daca asta este el?

 • Costi

  bump·er 1 (bmpr)
  n.
  1. A usually metal or rubber bar attached to either end of a motor vehicle, such as a truck or car, to absorb impact in a collision.
  2. A protective device for absorbing shocks or impeding contact.

 • rundown

  Puteau sa zica..Google nexus 4 side cover … Si nu se mai gandea nimeni la Apple si bumperul lor pt 4 si 4s

 • Axelm

  Asta ii lipsea “micutului”

 • pnromulus

  Da, ar trebui dati in judecata : pe pagina Nexus de pe google play folosesc termeni ca display, phone, charger, wirelles, HDMI, despre care toata lumea stie ca le-a inventat Apple.

 • Nu le-a inventat Apple, le-a reinventat, dar de fapt sunt aceleasi :))

 • ikx

  “Bumper” nu este un termen inventat de Apple. Este un cuvant care exista de mult timp in dictionar.

 • Chiar daca acel cuvand nu este inventat de Apple, era si logic sa nu fie, d’oh, cei de la Google puteau alege altceva, doar de dragul de a fi diferiti si a nu starni discutii de genul asta.

 • Madalin

  Bumpere de telefoane sunt produse de sute de firme. Si sunt comercializate pe toate site-urile sub denumirea de bumpere.
  Sau Apple ar fi trebuit sa dea in judecata pe cei care acum 60-70 de ani au inventat bumper-cars in parcurile tematice?
  Zaone, decat sa te iei de o chestie absolut neinteresanta, puteai sa scrii de vanzarile record ale Nexus-ului 4. S-a epuizat stocul initial in mai toate tarile in sub 20 de min. Un telefon care e mai ieftin si decat Iphone-ul 4 vechi de 2 ani. Sau la acelasi pret cu care se vinde acum Iphone-ul 3gs de acum 3 ani. Si muuult mai potent ( asta ca sa nu il compar cu Iphone-ul 5 ca mi-ar sari toti pe cap).

 • @Madalin: Care sunt vanzarile alea record? Daca fiecare tara a avut cate 100 de bucati, sunt record intr-adevar. Cand o sa vanda unul in 3 zile mai mult de 5 milioane de unitati o sa fie record, pana atunci e doar euforia unor fani Android suparati pe Apple. Don’t be sad.

 • Blum

  Tot bumper e, insa pretul este de 2 ori mai mare, am gasitbumper+folie iphone 5 la 50 ron, iar calitate identica cu cea apple

 • Anturaju Daniel

  Va veni clipa cand Apple va fi intrecuta de Samsung si iOS-ul de Android , acea clipa este mai aproape decat credeti. Cine putea crede vreodata ca Nokia va ajunge in situatia in care se afla acum …?

 • Medicul

  Ce discutii a starnit Google? Bumperul e bumper, ce atata filozofie? Desigur Apple a inventat bumperul si na…