Apple breveteaza un sistem care controleaza puterea vibratiilor generate de iDevice-uri in Silent Mode

  Daca aveti un iPhone 5, atunci probabil ati sesizat ca dispozitivul are un motor vibrator puternic si daca il lasati pe o suprafata dura, sunetul facut de terminal la o vibratie este deranjant. Apple stie despre aceasta problema, asa ca a gandit un sistem care ar controla motorul vibrator al iDevice-urilor astfel incat ele sa nu fie deranjante atunci cand sunt utilizate. Apple se gandeste ca poate folosi microfoanele terminalului si senzori de miscare pentru a stapani motorul vibrator si a nu il face sa genereze miscari prea puternice atunci cand nu este cazul.

The current iPhone 5, with its aluminum uni-body construction, is another candidate that may be less than discreet in some circumstances. To remedy this longstanding problem, Apple has devised a method in which a phone’s vibrations, as well as the result of said vibrations, are monitored by microphones or movement sensors. If these sensors detect conditions that may cause an unwanted disturbance, a number of mitigation methods are initiated, including tuning the vibrator and introducing feedback signals to reduce reverberation.

  Tehnologia celor de la Apple descrie si situatia in care terminalele ar monitoriza mediul inconjurator si s-ar asigura ca zgomotul produs de vibratii nu este mai mare decat al sunetelor ambientale. Daca zgomotul produs de vibratii este mai puternic decat celelalte din jurul terminalului, atunci motorul vibrator ar functiona la o viteza redusa sau ar fi inchis complet. Ca sa fiu sincer m-as bucura sa vad un iPhone care sa nu vibreze atat de intens precum iPhone 5, insa nu cred ca aceasta tehnologie va ajunge prea curand in terminalele noastre.