Google intentioneaza sa lanseze o alternativa pentru AirPlay

  In 2010 Apple lansa functia AirPlay care in esenta ne permite sa transpunem imagini de pe iDevice-urile noastre pe ecranul unui televizor folosind un Apple TV. Totul este limitat la iDevice-uri si Apple TV, fara unul dintre aceste doua produse, AirPlay-ul fiind complet inutil. In fata acestor limitari, Google intentioneaza sa aduca pe piata o alternativa pentru AirPlay, ea functionand cu Google TV-ul, terminalele Android, dar si cu alte produse capabile sa redea imagini de pe un terminal mobil pe ecranul unui televizor.

Google is working on an open alternative to Apple’s AirPlay, and it’s hoping to bring a number of device and software vendors on board to provide the industry with an open technology to exchange data between second screens and TV-connected devices. YouTube unveiled the first implementation of this technology last week, when it launched AirPlay-like video beaming from Android phones and tablets to Google TV devices. But Google product manager Timbo Drayson made it clear during a conversation I had with him a few days ago that this is just the first step. “We really want to move the whole industry forward,” he said.

  Google a lansat recent alternativa sa prin intermediul unei pagini disponibile pe YouTube, acolo compania explica modul in care clipuri video pot fi transpuse pe ecranele televizoarelor folosind terminale Android, insa acesta este doar un prim pas spre “inlocuirea” AirPlay-ului. Cei de la Google intentioneaza totusi sa faca mai multe cu sistemul sau, discuta cu diversi producatori pentru a implementa tehnologia care este compatibila si cu standardul DLNA, iar anul viitor probabil vom avea multe produse cu ea disponibila.

  Ideea celor de la Google este extrem de buna, Apple are nevoie de concurenta in acest domeniu pentru a deschide AirPlay-ul, acum ramane de vazut cat de bine se va descurca Google.