Apple ar putea achizitiona TomTom pentru a rezolva problema iOS 6 Maps

  TomTom este principalul partener al Apple in ceea ce priveste iOS 6 Maps, compania din Cupertino incercand sa isi imbunatateasca sistemul de harti folosindu-se de expertii celebrului producator de solutii de navigatie prin GPS. Procesul este complex si de durata, iar un analist american sustine ca Apple ar putea decide sa achizitioneze compania TomTom pentru a expedia lucrurile si a pune capat problemei pe care o reprezinta in momentul de fata iOS 6 Maps.

There’s a 30 percent chance that Cupertino, California- based Apple will seek a purchase because the Dutch software maker has the capacity to make speedy changes to correct any mapping errors or create new functions, Hans Slob, an Utrecht, Netherlands-based analyst at Rabobank, said in today in a research report. “TomTom needs the cash from Apple, and Apple needs the know-how of TomTom,” said Slob, who estimated Apple would pay a price of as much as 10 euros per share for the supplier. A takeover is also a “royal way out” for the Dutch company’s founders, said Slob, who has a buy recommendation on TomTom and raised his share-price estimate by 38 percent to 5 euros.

  Analistul spune ca exista sanse de 30% ca TomTom sa fie achizitionata de catre Apple si daca acest lucru se va dovedi a fi adevarat, atunci pentru noi lucrurile nu sunt bune. Hartile TomTom pentru iOS au o acoperire foarte proasta a Romaniei, lucrul acesta este vizibil in iOS 6 Maps si daca Apple ii achizitioneaza, ne putem astepta ca sistemul nativ de harti din iOS a ramana la fel de inutil precum este in prezent.