Un bug al iOS 6 reactiveaza JavaScript-ul in Safari fara acordul utilizatorilor

Safari

  JavaScript-ul este utilizat la scara larga de catre web developeri, dezactivarea sa va “ascunde” aproape jumatate de internet, insa chiar si asa utilizatorii aleg sa navigheze pe web fara aceasta functie. Daca aveti iOS 6, exista totusi posibilitatea ca JavaScript-ul sa fie automat reactivat pe terminalele voastre si totul “multumita” smart app bannerelor. Ele au fost implementate in iOS 6 de catre Apple pentru a ajuta detinatorii de website-uri sa isi promoveze aplicatiile din App Store, insa din pacate sistemul nu este perfect.

  Daca un utilizator dezactiveaza JavaScript-ul din iOS si acceseaza un website care are smart app banners, iOS-ul va activa automat JavaScript-ul si il va lasa permanent activ pana cand utilizatorul il dezactiveaza. Nu vorbim despre o problema foarte grava, desi expertii in securitate o prezinta ca fiind ceva important, insa pentru persoanele care nu vor JavaScript activ e o problema pe care Apple trebuie sa o rezolve. Avand in vedere ca tot mai multe website-uri folosesc smart app banners, e bine sa nu va dezactivati JavaScript-ul degeaba daca aveti iOS 6.

7 COMENTARII

  1. dar vesti bune cand mai auzim si noi din partea lor?? de chestii deastea eu unu incep sa ma satur.
    a inceput sa devina ceva normal sa aud mereu cate o veste rea legata de apple si asta nu e bine si ma intristeaza……

  2. Problemele astea si multe altele erau si inainte doar ca pe timpul lui steve jobs se stia sa se ascunda prin minciuni si dezinformare…asta e marketing-ul…acum se sapa mai adanc si daia se gasesk mai multe probleme asta e riscul celebritatii…pana acum se facea in asa fel sa se creada k doar androidul are probleme dar ele sunt in toate os-urile.apple a avut si are cel mai bun marketing dar lumea se mai desteapta…cel putin ar fi cazul altfel o sa dam banii pe aceeasi tehnologie la nesfarsit.

  3. @floryn Poate ai dreptate , desi eu nu am probleme cu iPhone 4 , iPhone facut pe vremea lui Steve Jobs …
    @zaone Este adevarat ca iPhone 5 ar fi fost ultimul proiect al lui Steve Jobs ?