Apple este amendata cu 200.000€ pentru nerespectarea legislatiei privind acordarea garantiei pentru produsele electronice

  In luna decembrie a anului 2011 compania Apple era amendata de autoritatile din Italia cu 1.2 milioane de dolari pentru nerespectarea legislatiei privind acordarea garantiei pentru produsele electronice, obligand consumatorii sa cumpere Apple Care pentru a beneficia de 2 ani de garantie. Acum compania trebuie sa plateasca inca 200.000€ care reprezinta 6 amenzi aplicate firmelor Apple care vand produsele companiei in Italia, ele fiind impuse de catre autoritati deoarece in perioada martie – noiembrie 2012 compania nu si-a informat in mod corect clientii despre garantia legala pentru produse.

  In aceasta perioada Apple a vandu Apple Care in magazine, nu le-a spus utilizatorilor ca beneficiaza oricum de 2 ani de garantie, insa dupa 10 noiembrie a terminat o serie de modificari care au mutat procesul de vanzare a Apple Care pe Apple.com. Acum Apple isi informeaza corect clientii, nu mai vinde pachete Apple Care in magazinele fizice, insa este obligata sa plateasca amenda pentru incalcarile trecute ale legislatiei si ma bucur sa vad ca italienii au curajul de a face acest lucru.

18 COMENTARII

  1. Pai eu am un iPhone 4, cumparst pe 27 Aprilie 2012, din franta, in garantie pana pe 27 Aprilie 2013. Se poate face ceva s-o mai prelungesc încă un an, fără alte costuri?

  2. Cam mica e amenda,de la Samsung cer 1000 de milioane pt nu stiu ce brevete si pt o așa problema cum e garantia de conformitate Italia le da doar o a mia parte din ce cer ei de la Samsung,si nu cred ca e de 1000 de ori mai nesemnificativa problema asta decât brevetele lui peste prajit.

  3. Ar merita vreo 500 milioane amenda pentru bataia de joc la adresa clientilor. Dupa ce jupuiesc clientul cu preturi uriase ofera garantie mai mica decat chinezariile de 2 lei.

  4. pe 27.11.2012 am comandat un iphone 5 de la emag, iar in momentul plasari comenzii siteul indica o perioada de 24 luni garantie, pe 3 decembrie mi-a ajuns marfa fara certificatul de garantie, pana la urma mi s-a trimis dar nu mi-au dat decat 12 luni.. sun la emag zicea cucoana de acolo ca ei asa primesc de la furnizor si daca nu sunt multumit de produs am dreptul sa-l returnez in termen de 60 zile…ieri le-am trimis un mail…ca sesizez protectia consumatorului daca nu-mi trimit alt certificat de garantie pe o per. de 24 luni…le-am bagat si legea sub nas ..articolul care a fost incalcat de ei…

  5. Intra-adevar vad la magazine ca garantia este de un an.
    Azi, dupa cateva ore bune de plimbat pe la magazine si sunat peste tot am cedat, NU mai exista ipad mini 16gb, wifi in București. Deci, a contat garantia ?

  6. apple merita amenzi de miliarde de miliarde de euro aici pe continent pentru ca nu dau garantie 2 ani iar preturile produselor lor sunt prea mari pentru majoritatea celor care vor sa cumpere de la ei.nu am nimic cu produsele lor sunt super ca si calitate dar preturile sunt prea mari pentru toti oamenii de rand mai ales aici in romania.daca eram ca toti coruptii astia care ne-au condus de 23 de ani poate ca ne permiteam si noi produse apple cum isi permit ei din banii poporului sa-si cumpere ce vor si sa mearga unde vor.

  7. @mihai
    iti raspunzi singur
    in franta apple da 1 an si al doilea ar trebui sa il ofere vanzatorul (magazinul de unde l-ai luat)
    garantia legala in CE e de 2 ani

  8. Toate produsele mele apple, desi noi, au avut probleme (iphone 3g=carcasa cascata; iphone 4s=capac baterie pacanea; iphone 4s service=motor vibratie cu bazait; ipad 3=pete pe cativa pixeli). Rad colegii de mine, clar nu as mai cumpara daca nu ar schimba pe loc in service.

  9. Cumparati de la eMag daca vreti garantie adevarata fara certuri sau alte cele.Am schimbat 3 bucati de iPad 4 in 4 zile la ei pentru ca aveau mici probleme(carcasa zgariata,pixeli morti,ecran galben) dar niciodata nu au comentat nimica.