Prima Pagina aplicatii Politia unui oras american lanseaza o aplicatie pentru iOS prin care incurajeaza...

Politia unui oras american lanseaza o aplicatie pentru iOS prin care incurajeaza cetatenii sa raporteze infractiuni

  In statul american Virginia exista un orasel numit Marion, iar politia locala a lansat in App Store o aplicatie prin intermediul careia cetatenii pot raporta infractiunile foarte simplu si usor. Daca va uitati la imagine observati ca in afara posibilitatii de a suna la 911 sau la un numar special, utilizatorii pot trimite imagini, mesaje text sau clipuri video, toate informatiile fiind automat directionate catre sectia de politie care se afla in imediata lor vecinatate.

Because iWatch Marion uses global positioning technology, the system intelligently forwards information to the Howard County Police Department based on where the handheld device is physically located at any given moment.

  Aceasta nu este prima initiativa de acest gen a politiei americane si din punctul meu de vedere ieea este extrem de buna deoarece utilizatorii pot raporta rapid si usor orice fel de infractiune, incluzand dovezile de care politia are nevoie pentru a ii pedepsi pe rau-facatori.

 • Odin

  Le-aş trimite numai poze şi filmuleţe cu milţieni cum parchează aiurea, sau cum fac abuzuri să văd daca rezolvă situaţiile … (NOT)

 • Claudiu daniel

  O idee practica !! La noi nu sunt suficiente efective sa raspunda la eventualele reclamatii( multe dealtfel ) !! In cazul in care s-ar destepta si sistemul nostru !!

 • bcn_camera

  …poate rău-făcători, că rău-voitor îs și eu, la o adică.

 • Ar fi o idee foarte buna

 • razvanrudy

  La noi nu ar avea nici un rost astfel de aplicatie din simplul motiv ca instanta si implicit nici politia , nu accepta ca si probe ceea ce vom trimite noi prin intermediul aplicatiei.Legislatia in State si in majoritatea tarilor europene accepta astfel de probleme atata timp cat este clar ce se vede in poza/video.

 • @razvanrudy: In civil se accepta si la noi. Macar atat.

 • Ion

  Bineinteles ca inregistrarile prin mijloace foto-audio-video sunt admise ca probe in dreptul roman.
  Utilitatea acestora este imensa, mai ales in penal, ele avand o forta mai mare chiar decat declaratia unui eventual martor direct care sub impresia nunei puternuce tulburari nu a putut surprinde corect si complet imprejurarile producerii infractiunii.
  Atat timp cat se dovedeste autenticitatea si veridicitatea probei (alaturi de admisibilitatea, utilitatea, concludenta) inregistrarile sunt probe irefutabile.