Astazi se implineste un an de la lansarea primului jailbreak pentru iOS 5

  Pe 27 decembrie 2011 cei de la Chronic Dev Team lansau prima solutie de untethered jailbreak pentru iOS 5.0.1, totul la doar doua luni si jumatate de la lansarea oficiala a sistemului de operare. Anul acesta au trecut peste 3 luni de la lansarea iOS 6, am ajuns la iOS 6.0.1 si totusi nu avem disponibila o solutie de untethered jailbreak. Toate afirmatiile care dadeau de inteles ca solutia de jailbreak pentru iOS 6 este extrem de dezvoltat se dovedesc a fi 100% adevarate, din pacate.

  La aceste probleme se adauga si noul iOS 6.0.2 care a complicat extrem de mult situatia untethered jailbreak-ului pentru iPhone 5 si iPad Mini, aceasta noua versiune a iOS putand fi o cauza pentru amanarea lansarii jailbreak-ului. Indiferent care sunt cauzele, cert este ca solutia de untethered jailbreak pentru iOS 6 nu este disponibila si nimeni nu stie cand o vom avea.

44 COMENTARII

  1. NO JB = NO FUN ! Daca nu o sa apara untethered JB pentru iOS 6/6.X.X unii useri vor migra catre Android si nu stiu daca Apple doreste asa ceva.

  2. Daca nu apare jb in curand multi romani vor trece pe android , sunt un mare fan apple dar nu mi pot achizitiona un iphone 5 din cauza lipsei jb . Iphone fara jb nu valoreaza nimic. Este un telefon pt americani ,care vor totul simplu .

  3. Lucrez cu iphone din 2008 si ai fi surprins cata lume suna sa ma intrebe de jb pt ios 6. Si cei mai multi migreaza catre android . Iphone ul este lipsit de optiuni, eu nu imi cumpar iphone “ca sa moara fetili” , si sa stau pe fb.

  4. Eu spun ca cel putin 40% din posesorii iDevice-urilor au jb…toti suntem interesati de tweek-urile utile din cydia si sa nu fim cinici…nu toti isi permit sa cumpere toate aplicatiile…

  5. in sfarsit clasa de oameni care cumpara iphone si moare de foame o sa dispara… acum intervine si problema aplicatiilor… acum 2 ani cand a aparut i4 tot mallu avea:) la i5 s-a mai schimbat situatia… sper sa apar jb in 2020:)

  6. Chiar nu am nevoie sa instalez programe crackuite dar ios-ul chiar are lipsuri mari , as opta fara jb dar sa implemente cateva aplicatii din Cydia, pe care se pare ca nu vor sa faca, iar cei care au avut jb stiu sa aprecieze.

  7. Sincer eu o sa-mi iau iphone 5 cand o sa iasa jailbreak-ul. Un iphone/ipad fara jailbreak nu este o optiune pentru mine. Pur si simplu n-as mai putea un ios device care nu are jailbreak.

  8. @zaone ai perfecta dreptate…iphone fara jb e take it or leave it. Cine vrea un sistem simplu insa stabil il ia, cine nu, androidul e si el bunicel. O sa se vada fanii adevarati si stati linistiti ca o sa se cumpere in continuare

  9. Sa mai iasă JB in 2187!!! Toți amaratii vor iPhone “eftine” “aduse” din vest… Mare smecherie un buget de maxim 200 EUR pt aplicații si faci ceva pe el de jailbreak. Deja de la ios6 multe din tweakuri nu-si mai au sensul… Asa ca nu mai tine povestea asta…

  10. eu imi fac jb pentru aplicatii cydia piratate si jocurile piratate ..recunosc si care i problema? voi cinstitilor care nu recunoasteti

  11. URA ! ! ! Gata am reusit sa cumpar prima aplicatie de pe AppStore si fara ajutorul baietilor destepti care inca mai asteapta mult si bine sa apara solutia de JB (sper din tot sufletul ca ea sa nu mai apara niciodata pt. ca eu chiar nu mai am nevoie de ea). Oricum in Cydia aia numai tampenii gasesti mai putin iFile care recunosc ca pe iPhone 4 era o cheatie utila dar atat si nimic mai mult. Hai poate si iGo-ul care il foloseam foarte, foarte rar. In rest astept sa-mi intre banii pe card ca sa termin de cumparat aplicatiile de baza de care are nevoie pe mini-ul meu.

  12. Eu cred ca o sa am parte mai repede de un BJ decat de un JB. Si ca sa raspund unor comentarii rautacioase,vreau jb sa pot trimite via bluetooth catre orice alt telefon poze sau filmulete,lucru imposibil de pe ip fara jb.Sa fii atat de restrictionat,cand pe alte device-uri asta e nativ,te face sa te gandesti daca mai trebuie sa folosesti acest device

  13. @Bobby67 cauti nod in papura… exista mail pt asta, bump… sau exista android… sper sa primiti jb dar appsync sa nu mai functioneze:) m-am saturat sa vad mascarici cu iphone… iphone trebuie sa detina doar cine isi permite!

  14. @ Bb @ Mylanezyl
    Problema este că miroase a ipocrizie atunci când un fan iphone arată cu degetul către comunitatea Android spunând ca fanii Android sunt saraci, pentru că își permit “doar” un Note 2, un SG3, sau un HTC, dar ca nu își permit iphone, etc.
    Dacă ești fan iphone, îl ții pentru ceea ce este el, chiar și fără JB, până la urmă cu toții suntem convinși că iOS este net superior Android, nu?
    Dacă nu îți permiți iphone, ia-ți orice alt telefon pentru care să îți cumperi și aplicații. V-ar plăcea ca dezvoltatorii să muncească moca pentru voi, nu?
    Aaaaa… Era sa uit, ca cel mai probabil, voi sunteți liceeni 🙂

  15. ce penibil suna ” iphone e numai pentru cine isi permite” si chestii de genu asta……..fara jb se duce aproape jumatate din valoarea produselor apple si chiar nu ma intereseaza daca ma contrazic unii care fac pe ei si spun ca nu vor jb dar in acelasi timp intra si verifica zilnic daca a aparut ceva……..
    eu am produse de la ei si surpriza mare nu sunt nici prea avut si ma consider un om normal din toate punctele de vedere si jb nu ma intereseaza decat pentru simplu fapt ca vreau libertate si sa pot face ce vreau eu cu un lucru pe care l-am platit , dar politica celor de la apple ma face sa ma intorc putin in timp prin vremea comunismului ……..unii vor intelege ce vreau sa spun
    nu vreau jb pentru aplicatii pe care le pot cumpara , poate singurele pe care le-asi pirata putin ar fi anumite jocuri care oricum te plictisesc destul de repede si cred ca sunt niste bani aruncati aiurea ….
    de exemplu pe calculatoare si leptopuri (am cate doua) am cumparat aproape tot , spun asta pentru ca pachetu de photoshop e prea scump pentru ce fac eu cu el dar in rest am tot cumparat si chiar si windows-ul pe leptopuri si unu din calculatoare este cumparat deci , da , am cumparat doua windos-uri ca pe un leptop era deja instalat cand l-am cumparat iar pe un singur calculator am win pirat si se si vede diferenta intre ele………
    deci jb nu inseamna neaparat piraterie si poate insemna doar libertate

  16. @Ion: ai mentalitate de meltean. Ai BMW rosu? ;)) De unde ideea ca Jailbreak inseamna a pirata sau ca Android inseamna piraterie pentru toti? Exista multi liceeni mult mai capabili decat vei putea fi tu vreodata.
    @claudiu: mare viteaz esti tu. Ia zi, cat ai luat la BAC?

  17. @claudiu91
    Sa inteleg ca faci parte din cei ce-si permit ip?
    Eu am ip4s si am avut si symbian si android.Nu sunt fan nici unui sistem dar cred ca esti pe dinafara! Pot sa-mi iau orice vreau dar nu fac caz de asta,ca un biban ca tine!

  18. @Roger: Da, dar majoritatea alora care se plang ca lasa iOS-ul pentru Android cand nu exista jailbreak, o fac din cauza faptului ca nu pot pirata usor. Nu-i intereseaza platforma.

  19. @ Roger
    Hai să păstrăm un dialog frumos, fără injurii. Nu îmi aduc aminte să fi jignit pe careva pe forum, cu atât mai puțin pe tine.
    Habar nu ai cine sunt, ce fac, cât de (in)capabil sunt, etc. Am un Mercedes albastru, dar îmi plac și BMW-urile.
    Departe de mine ideea că JB = piraterie… Eu am dat un răspuns unuia cu nickul Bb, deoarece omul a recunoscut că vrea JB pt că vrea aplicații piratate, fiind de părere că nu toată lumea își permite să cumpere aplicații.

    Unde ai citit tu să fi afirmat eu că “Android este piraterie pentru toți”???
    Unde am scris eu că” Jailbreak inseamna a pirata”???
    Sunt convins că sunt liceeni mai capabili decât sunt eu, dar eu sunt în măsură să mă evaluez, nu altcineva care nu mă cunoaște.
    Trebuie să fii licean, pentru că te-ai ofuscat teribil, iar dacă este așa, ia bacul, angajează-te undeva să îți câștigi singur traiul, după care poți să îi evaluezi pe alții.

  20. Stefan Esser ‏@i0n1c
    For everybody that keeps asking: The iOS 6 .0(.1/.2) jailbreak will be released on Saint Glinglin Day.

    haha ce glume gace i0n1c asta idiot om

  21. @Bobby67 :))) biban:)) ce expresii tari ai… nu face nimeni caz… pur si simplu nu halesc retarzii care “scuipa” pe un os pt ca nu isi permit sa cumpere app… dar cumpara device-ul pt a intra in randul lumii.

  22. @ 31. Seby
    Posted December 27, 2012 at 8:51 PM
    ce penibil suna ” iphone e numai pentru cine isi permite” si chestii de genu asta……..fara jb se duce aproape jumatate din valoarea produselor apple si chiar nu ma intereseaza daca ma contrazic unii care fac pe ei si spun ca nu vor jb dar in acelasi timp intra si verifica zilnic daca a aparut ceva……..

    Orice produs scump e doar pentru cine își permite Seby, iar produsele Apple nu sunt ieftine, comparativ cu altele similare ca funcționalitate.
    In ce privește JB, acoperă o grămadă de lipsuri in funcționalitatea iPhone, eu unul nu m-as putea bucura pe deplin fără JB de telefon.