Apple urmeaza sa inlocuiasca Samsung cu TSMC pentru fabricarea chip-urilor A6X

  Zvonurile privind posibila existenta a unei rupturi intre Samsung si Apple prind din nou contur astazi, o publicatie din Taiwan afirmand ca Apple ar urma sa mute productia de chip-uri A6X de la Samsung la TSMC. Se zvonea ca TSMC va produce procesoare quad-core pentru Apple si se pare ca totul va incepe cu o productie de test pentru noile chip-uri implementate in tableta iPad 4, ele continand procesoare grafice quad-core, procesorul central fiind unul dual-core fabricat un baza unui design proprietar al Apple.

  In primul trimestru al acestui an cei de la TSMC ar urma sa produca aceste chip-uri pentru Apple, insa totul se face in baza unei perioade de testare in care se verifica, capacitatea fabricilor de a tine pasul cu cererile companiei americane. Practic Apple vrea sa vada daca TSMC poate inlocui Samsung in ceea ce priveste productia de chip-uri, fiind cunoscut faptul ca Apple are nevoie rapid de foarte multe componente, iar Samsung a fost pana acum singurul producator capabil sa ii satisfaca cerintele.

  Daca aceste teste vor decurge fara probleme, TSMC ar putea produce procesoare quad-core pentru iPad si probabil, un iTV ori MacBook-uri, dar iPhone-urile ar urma sa functioneze in viitor doar in baza procesoarelor dual-core.