Prima Pagina Android Ubuntu Phone OS – un nou sistem de operare pentru terminale mobile...

Ubuntu Phone OS – un nou sistem de operare pentru terminale mobile prezentat de catre Canonical (Video)

[youtube]http://youtu.be/cpWHJDLsqTU[/youtube]

  Daca Jolla Sailfish OS nu este indeajuns de bun pentru voi, cei de la Canonical incearca sa imbunatateasca sistemele de operare pentru terminale mobile cu Ubuntu Phone OS. Noul sistem de operare pentru terminale mobile are la baza Linux-ul si UI-ul sau poate fi controlat in principal prin swype-uri, fiecare swype deschizand cate un set propriu de optiuni pentru utilizatori. Sistemul de operare poate rula atat aplicatii web cat si aplicatii native, un App Store va fi lansat in viitor, iar un sistem de control prin comenzi vocale este dezvoltat special pentru el. Sistemul de operare nu are un Lockscreen, este facut special pentru a fipersonalizat de catre utilizator dupa bunul plac, si foloseste tot spatiul de pe ecran pentru a afisa informatii relevante pentru acesta.

  Desi deocamdata niciun producator sau operator de telefonie mobila nu a fost contactat pentru a produce terminale in baza acestui sistem de operare, insa primele terminale ar trebui sa ajunga pe piata in 2014 si in cateva saptamani de zile va fi publicata o versiune ce poate fi instalata pe terminalele Galaxy Nexus. Din punct de vedere hardware, Ubuntu Phone OS are nevoie de un procesor dual-core, 1 GB RAM, un monitor 720p si cam atat, specificatiile tehnice fiind cele pentru un smartphone Android din clasa medie.

  Desi Ubuntu Phone OS este deocamdata doar in proces de dezvoltare, ideea celor de la Canonical este interesanta, trebuie sustinuta si probabil va avea succes, deoarece prezinta un concept nou pentru utilizatori. Problema in aceste cazuri este ca sistemele de operare recent lansate nu contin toate functiile unui sistem de operare matur si este nevoie de ani de zile de dezvoltare pentru a aduce utilizatorilor un produs 100% functional.

 • Cici

  De cand tot aud de ubuntu portat pe telefoane mobile, deja m-am saturat, de vreo un an si ceva se tot vorbeste de el si nu am vazut nimic concret. Cred ca va avea aceeasi soarta ca si Bada a lui Samsung.

 • F bine, e bine sa ai alternative, cine stie cum va evolua.

 • Vlad_Mito

  Măcar așa vor sta in alarma iOS si Android.
  Iar noi avem de unde alege, per total mi se pare interesant ubunot-ul.

 • Alexu420

  Eu zic ca la un an dupa aparitie o sa fie peste android os.

 • macheavel

  Daca va apara sigur imi voi schimba telefonul!

 • ionutZ

  Dragut! Elegant si primitor. Imi place,doar ca mai trebuie lucrat la el

 • Bobbyone

  La fel ca Jolla sau Firefox OS, Ubuntu mobile nu va avea succes global daca nu va exista posibilitatea de a porta macar apk-uri. Fara market consistent nu ai sanse.

 • Olariu

  chiar daca e la inceput pe partea de status bar si gesturi mi se pare mult peste toate sistemele care sunt disponibile momentan

 • Hybrid

  Ubuntu=Linux deci open source asa ca vom avea 100% emulator pentru apk sau chiar pentru iOS cum a emulat cineva pe un playbook anuo trecut.

 • Tudoran Andrei

  Imi place ca totul se bazeaza pe swipe. Arata foarte bine si se misca destul de smooth. Pe partea de aplicatii totul depinde de dezvoltatori.

 • Svart

  Cici, ubuntu e o comunitate serioasa, nu izvodirea unei companii gen samsung.solutia de desktop cred ca e la ora actuala distributia de linux cu cei mai multi utilizatori, daca socotim si mintul, kubuntu, si ce alte distrouri bazate pe ubuntu mai sunt.adevarat, se bvrbeste de ceva vreme de treaba asta, dar acum lucrurile par a se pune in miscare.

 • zRR

  E un sistem de operare frumos, dar parca sunt prea multe. iOS, Android, Windows phone 8, BlackBerry10 in curând si acum si ubuntu… Prea multe sisteme, iar dezvoltatorii merg numai pe iOS si Android. Pana si WP8, care nu e orice anonim, are o lipsa de aplicații uriașă.

 • Alin Cristian

  Prea multa vorba , prea putine fapte… Acel meniu cu Apps , E-mail , Calendar , Agenda , Call , imi aduce aminte de Nokia 3310 :)) . Cea mai originala chestie mi se pare Status bar-ul , in rest.. nimic.. Seamana cu Web OS

 • Pingback: CES 2013: Ubuntu Phone OS hands-on (Video) | iDevice.ro()