iPhone Mini ar putea fi lansat pe piata in 2013?

  Acum aproape 2 ani de zile au aparut cateva zvonuri interesante care dadeau drept sigura lansarea iPhone Mini ca un iPhone ieftin pentru consumatori, insa in final Apple a ales sa reduca pretul 3GS-ului si sa il mentina in vanzare. Acele zvonuri revin anul acesta, analistii americani discutand din nou despre posibila lansare a iPhone Mini in 2013 sau poate chiar 2014. Noul dispozitiv ar urma sa vina ca un raspuns al celor de la Apple in fata cresterii continue a companiei Samsung, corenii urmand sa aiba o crestere de peste 35% in domeniul vanzarilor de smartphone-uri.

SEOUL (Reuters) – Samsung Electronics Co Ltd is expected to widen its lead over Apple Inc in global smartphone sales this year with 35 percent growth, helped by a broad product lineup, market researcher Strategy Analytics told Reuters on Friday. Apple, returning the offensive, could roll out a smaller, cheaper “iPhone Mini” next year to grab market share by targeting demand from users of lower-end smartphones, Strategy Analytics said.

  Ca sa fiu sincer nu prea inteleg de ce se chinuie analistii americani sa propage asemenea zvonuri, mai ales in situatia in care Apple are deja pe piata o oferta foarte atractiva in ceea ce priveste iPhone-urile. Este extrem de greu de crezut ca Apple va mai include un nou model al iPhone in linia existenta, insa asta nu-i va opri pe “analisti” sa descopere “surse” care sa le sustina afirmatiile.