Prima Pagina Apple Waze a refuzat oferta de achizitie facuta de catre Apple anul trecut

Waze a refuzat oferta de achizitie facuta de catre Apple anul trecut

  Acum cateva zile v-am spus ca Apple ar fi fost aproape de a achizitiona compania producatoare a serviciului Waze. La foarte scurt timp dupa ce acest zvon a ajuns pe internet, au aparut si informatii care sustineau ca discutiile dintre cele doua companii au esuat, insa nimeni nu spunea de ce. Se pare ca echipa de conducere a Waze ar fi fost dispusa sa accepte 750 de milioane de dolari de la o companie interesata sa o achizitioneze, insa Apple ar fi oferit doar aproape 500 de milioane de dolari, suma care desigur ca a fost refuzata.

  Problema cu discutiile, deocamdata suspendate, dintre cele doua companii este ca la ultima runda de finantare, Waze a fost evaluata la 200 de milioane de dolari si desi deocamdata compania nu are o strategie de monetizare eficienta, conducerea sa intentioneaza sa dezvolte sistemul si nu sa il vanda. Oferta celor de la Apple a fost refuzata acum, insa asta nu inseamna ca Waze nu va face parte in viitor din iOS-ul celor de la Apple, companiile colaborand deja pentru iOS 6 Maps.

 • Chatagra

  Apple ar putea sa isi rezolve foarte simplu toate problemele legate de android, maps ..etc …trebuie sa achizitioneze Google.

 • D

  Zaone,am si eu o întrebare: De ce la aplicatile de gen ‘video editor’ din App Store atunci cand vrei sa selectezi un videoclip iti cere sa activezi servicile de Locatie?

 • dabang

  nu pot sa zic decat bravo waze!

 • @D: Pentru ca asa e facut sistemul si functioneaza doar prin serviciile de localizare.

 • djcata

  @D nu mi se pare normal , e o prostie