iRadio ar putea fi lansat anul acesta, ar putea reproduce functionalitatea Pandora

  Anul trecut au aparut primele zvonuri care anuntau posibila lansare a unui serviciu de Apple care ar urma sa ofere o functionalitate similara cu cea a Pandora. Serviciul a fost denumit generic iRadio de catre persoanele care au obtinut informatii in legatura cu el si se pare ca anul acesta Apple ar urma sa il lanseze oficial. Apple se afla in discutii cu marile case de discuri din SUA in legatura cu posibila lansare a serviciului, deocamdata nu s-a ajuns la un acord, insa probabil pana la lansarea iOS 7 totul va fi pregatit pentru a ajunge la utilizatori.

Consumer behavior (is) increasingly shifting toward access to a music catalog from ownership of specific songs. We expect iRadio to be incorporated into the iTunes iOS app with personalized radio functionality akin to Pandora, integrated with iTunes to purchase music and other music related content such as concert information/tickets/merchandise via Live Nation (LYV) and Ticketmaster.

  Serviciul nu va fi gratuit, insa va oferi utilizatorilor posibilitatea de a face streaming audio ascultand posturi radio cu melodii facute special dupa propriile preferinte. In momentul de fata Pandora este un serviciu extrem de popular, el nu este disponibil oriunde pe glob si acelasi lucru va fi valabil in cazul iRadio. Exista sanse foarte mari ca serviciul sa nu fie initial disponibil in Romania din cauza problemelor cu licentierea melodiilor, acelasi impediment stand la baza amanarii lansarii serviciului iTunes Match in tara noastra.