CES 2013: Sensus – carcasa pentru iPhone care iti permite sa controlezi iDevice-uri cu gesturi (Video)

[youtube]http://youtu.be/oOv71pUy74w[/youtube]

  Astazi au inceput sa fie oficial prezentate noutatile din cadrul CES 2013 si incep totul cu o carcasa foarte interesanta pentru iDevice-urile voastre. Carcasa se numeste Sensus, in clipurile video din acest articol o aveti prezentata, si ea este capabila sa permita utilizatorilor sa-si controleze iDevice-urile folosind atingeri. Carcasa are integrati cativa senzori in partile laterale si exact in mijlocul sau, iar cand utilizatorii ating respectivele zone ei genereaza actiuni pe care iOS-ul le interpreteaza ca si cum ar fi atingeri ale ecranului. Sensitivitatea este asemanatoare cu cea a touchpad-urilor, si desigur ca exista suport pentru mai multe atingeri simultane.

  Carcasa a fost special conceputa pentru Gameri, ea oferind 10 puncte de atingere prin intermediul carora utilizatorii pot controla jocuri, poti face trecerea de la o aplicatie la alta, pot face scroll in aplicatii, plus alte cateva functii ce in mod normal pot fi intreprinse doar prin intermediul ecranului tactil. Desi produsul pare grozav, din pacate carcasa este comaptibila doar cu anumite aplicatii si jocuri, 500 fiind teoretic suportate, deci succesul sau depinde de interesul dezvoltatorilor de a isi face aplicatiile compatibile  uea.

  Carcasa Sensus va fi compatibila cu iPhone 4, iPhone 4S si iPhone 5, iar dupa prezentarea de la CES 2013 urmeaza sa fie lansata pe piata la pretul de 100$ in cursul acestei veri. Dezvoltatorii carcasei pregatesc versiuni compatibile cu iPod Touch-ul sau tableta iPad, deci se anunta a fi un an interesant.