CES 2013: Intel prezinta procesoarele Haswell care vor ajunge in viitoarele Mac-uri si ar putea creste autonomia bateriei

  In cursul noptii trecute Intel a prezentat la CES 2013 procesoarele de generatia a 4-a care urmeaza sa fie lansate anul acesta pe piata si vor fi incluse in Mac-urile pregatite de catre compania Apple. O parte dintre noile procesoare ale celor de la Intel reduc extrem de mult consumul de energie, ele necesitand doar 7 wati pentru a functiona, si asta in conditiile in care procesoarele din actualele Macbook Air-uri au nevoie de 17 wati. Cealalta parte, in special cele din generatia a 4-a care au frecvente mari, promit sa ofere aproximativ 9 ore de autonomie pentru laptop-uri, deci teoretic am putea avea Mac-uri cu autonomie asemanatoare cu cea a unei tablete iPad.

The 4th generation Core processors are the first Intel chips built from the ground up with the Ultrabook in mind. We expect the tremendous advancements in lower-power Core processors, and the significant ramp of touch-based systems will lead to a significant new wave of convertible Ultrabooks and tablets that are thinner, lighter and, at the same time, have the performance required for more human-like interaction such as touch, voice and gesture controls.

  Anul acesta Intel s-a axat in principal pe oferirea de procesoare extrem de eficiente din punct energetic si ma bucur sa vad ca aceasta companie a inteles in sfarsit nevoile utilizatorilor de ultrabook-uri. Nu avea nevoie nimeni de putere de procesoare extrem de mare pe un ultrabook, toti dorim autonomie mare si se pare ca noile procesoare vor oferi acest lucru, insa ramane de vazut cat vor costa produsele care le vor avea incorporate.