Prima Pagina Apple In baza vanzarilor, tableta iPad s-ar clasa pe locul 11 in topul...

In baza vanzarilor, tableta iPad s-ar clasa pe locul 11 in topul celor mai mari companii tehnologice din SUA

  Cei de la Fortune fac astazi un mic exercitiu de imaginatie, calculeaza vanzarile pe care tableta iPad le-a generat pentru compania Apple si considera tableta cu o intreaga companie tehnologica din SUA. Anul trecut tableta iPad a generat vanzari de 32 de miliarde de dolari pentru Apple, iar in 2013 se estimeaza ca ea va aduce 46 de miliarde de dolari in conturile companiei din Cupertino. Presupunand ca tableta iPad ar fi de fapt o companie, in baza vanzarilor sale, ea s-ar clasa pe locul 11 in topul celor mai mari companii din SUA si pe locul 98 in topul Fortune 500.

According to a recent report from Bernstein Research analyst Toni Sacconaghi, the iPad line brought in $32 billion in sales last year — accounting for just over 60% of all tablet sales — and will grow 75% in 2013 to $46 billion. With numbers like those, Sacconaghi estimates that would make the iPad business, on its own, the 11th largest tech company.

  In baza acestei cifre de afaceri de 46 de miliarde de dolari, tableta iPad ar avea incasari mai mari decat McDonalds, Nike, Macy’s, sau Gap, companii extrem de cunoscute in SUA. Desigur ca vorbim doar despre un exercitiu de imaginatie, insa sumele aduse de catre iPad in conturile celor de la Apple sunt impresionante, iar daca luam in calcul iPhone-ul, atunci vorbim despre o cu totul alta poveste.