Apple testeaza deja viitorul ecran al iPad Mini 2

  iPad Mini a fost lansata in toamna anului trecut de catre Apple si extrem de multi clienti s-au plans din cauza faptului ca ecranul tabletei nu este indeajuns de bun. Este aproape sigur faptul ca iPad Mini 2 va veni cu un Retina Display, iar Apple deja testeaza viitorul ecran al tabletei, care ar fi produs de catre un subsidiar al Foxconn. SCST este subsidiarul Foxconn care ar fi trimis la Apple sample-uri ale unor ecrane Retina OGS, Apple testandu-le pentru implementarea in viitoarea sa tableta.

  Ecranele folosesc tehnologia one-glass solution, sau OGS, iar daca ele vor avea calitatile celor implementate in iPad 4, tableta va multumi foarte multa lume. Cei de la Foxconn deja asambleaza iDevice-uri, acum ar putea oferi companiei Apple si o buna parte dintre componentele iPad Mini 2, insa ei ar putea fi ajutati de Innolux, companie care a trimis la Apple sample-uri de ecrane pentru iPhone 5S/iPhone 6. Indiferent ce va alege Apple sa foloseasca in iPad Mini 2, este clar ca vom vedea un Retina Display.

16 COMENTARII

  1. Daca va avea aceasi rezolutie ca ipad 4 asta nu va face densitatea pixelilor ceva mai mare pe ipad mini decat au actualele ipaduri cu retina?
    Off: astazi nu trebuia sa se schimbe App of The Week?

  2. asta trebuia facut de la ipad mini 1 dar se pare ca apple da cu picatura cate o “imbunatatire”. orice pt cat mai multe vanzari. daca avea retina ipad mini 1 il cumparam asa am preferat ipad 4, dar il voi vinde cum apare ipad mini 2.

  3. Unii oameni is vesnic nemultumiti. Daca iesea iPad mini din start cu retina, era problema ca nu face cafea. Daca facea si cafea era problema ca nu s^&e p*%a. Cu alte cuvinte, daca iesea cu retina era cu siguranta mai scump (alt motiv de nemultumire) si probabil mai gros si mai greu, deci nu era bine nici asa. Ipad mini e ok. Il am de vreo o luna si la ce fac cu el e suficient. Cu toate ca se observa diferenta de rezolutie, pe mine unul nu ma deranjeaza.

  4. @Cadillac
    Nu vreau sa te superi dar asta-i un fel de “hai ma ca nu-s asa de acri strugurii. De fapt mie imi plac acri”.
    Nu, retina CONTEAZA. Si nu l-au pus din prima CLAR sa fie nada pt Mini 2.

  5. @Andrei: Retina nu este vreun standard, este doar o marca de marketing, care inseamna densitate mare, nu si una anumita.

    M-am jucat cu iPad Mini, este foarte bun, mai putin ecranul. Totusi pare mai greu de 300g, dar pentru ca e mic. Cu Retina va avea sanse sa ajunga in colectia mea 🙂

  6. Nu au pus retina in primul mini, pt ca nu era disponibil si s-au grabit sa-l scoata pe piata ca sa contracareze Nexus 7.
    Plus ca au vrut sa scoata un pret mai decent la inceput de gama.

  7. @8: de un an si ceva exista ecrane HD pentru smartphone-uri, la lansarea iPad Mini erau deja cateva modele cu ecran FHD, si tu chiar crezi ca nu se putea baga un ecran Retina in Mini? Cred ca nici Schiller n-ar sustine asta 😉

  8. Da, cred ca dimensiunea de care aveau ei nevoie nu era disponibila. Poti sa-mi arati un device cu ecran de inalta densitate cu dimensiunile folosite de Apple ? Nu prea cred.
    Ar fi putut sa-si comande, dar procesul de fabricatie ar fi durat si intarziau cu lansarea.
    Cred ca pana la urma nu ai inteles bine ce am vrut sa spun, ca in general de cand nu mai esti die hard fanboy, gandesti intai ce spui.

  9. @8 || @10: desigur, prezenta tehnologiei inca nu inseamna ca se poate implementa sub o diagonala anume… Nu stiu in rest ce ai vrut sa spui, dar de cand nu mai sunt DOAR Apple fanboy, privesc mai realist ce se intampla, si daca nu imi place urmatorul produs Apple, nu mai stau sa plang ca mai am de asteptat inca un an, ci privesc spre concurenta, care e foarte apriga acum. Crede-ma, cu acest “jeg” de Note 2, am avut atatea momente in care, din lipsa de timp, n-as fi reusit sa fac ce am reusit cu dansu, incat mi-am dat seama ca design-ul e foarte important, insa functiile sunt mult mai importante (cel putin in domeniile in care activez eu – logistica, programare web, marketing strategic).

  10. Tot veni vorba de retina display… In iPhone 5s/6 ce vom putea gasi? deja s-au creat telefoane cu ecrane 1920*1080… Deci, Apple va ramane in urma? Sau sa ne asteptam la un Retina+, cu o rezolutie de 2272*1280? Ar fi foarte tare!
    Ce credeti?

  11. @12:
    Si eu am o plasa cu care prind fluturi, vara cand am timp. In rest folosesc tramvaiul, pentru ca e mai rapid, dar mi-as alege un Lexus pentru design.

  12. Și, după un mic calcul, un ecran cu diagonala de 5 inch și cu rezoluția de 2272*1280 are densitatea de 522 ppi… O valoare acceptabila, nu?

  13. @Simona: ai fost tare simpatica! Acum ce sa zic, fiecare cu ce are nevoie. Am sa-mi cumpar si eu mini cu retina cand apare. Mi se pare foarte practica tableta.