Netopia si Orange introduc plata prin SMS la calatoriile cu Fly Taxi

  Anul 2013 incepe cu o premiera interesanta pe piata romaneasca, Orange si Netopia permitand romanilor sa isi plateasca prin SMS calatoriile efectuate folosind un taxi al companiei Fly Taxi. Desi ideea este interesanta, ea este disponibila doar in Bucuresti, cel putin conform informatiilor ce lipsesc din comunicate. In calatoria de vara trecuta din SUA am utilizat un serviciu de taxi care iti permitea sa platesti folosind un cont online si cardul atasat lui, iar pana una alta astept asa ceva de la o companie din Romania, plata prin SMS fiind primul pas, insa nu ceea ce trebuie. Mai multe detalii aveti in comunicatul de mai jos.

București, 15 ianuarie 2013: Netopia mobilPay, lider pe piaţa din România în ceea ce priveşte microplăţile cu telefonul mobil şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card, a introdus, în premieră pe piața românească, un nou serviciu, care permite utilizatorilor de servicii de telefonie Orange să plătească prin SMS călătoriile cu taxiurile Fly Taxi din București. Serviciul va oferi clienților Fly Taxi care au instalată aplicația pentru smartphone posibilitatea de a comanda un taxi și de a călători în oraș folosind o metodă de plată alternativă, și anume cea prin SMS.

„Această opțiune este disponibilă doar abonaților sau utilizatorilor de cartele PrePay din rețeaua Orange. Valoarea călătoriei plătită de utilizator prin SMS va apărea în următoarea factură, dacă plata a fost făcută de pe un abonament, sau aceasta va fi scăzută din creditul inițial – în cazul în care a fost realizată de pe un telefon cu cartelă PrePay”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia. Referitor la modul în care funcționează aplicația, reprezentantul mobilPay a afirmat că, după accesarea acesteia, clientul trebuie să selecteze locul de plecare, în situația în care acesta nu este detectat automat, precum și destinația de sosire. După ce aplicaţia calculează preţul călătoriei, este afișat indicativul maşinii şi i se cere clientului confirmarea pentru plata direct cu telefonul. Ulterior, clienţii primesc prin SMS confirmarea plăţii.

Serviciul este disponibil și din străinătate și permite comandarea și plata călătoriei în avans cu programarea zilei și locului de preluare din București. În cazul celor care solicită un taxi la terminalul Sosiri din cadrul Aeroportului Henri Coanda din Bucuresti, aceștia sunt așteptați de către şoferul taxiului cu o pancartă pe care le este scris numele. În ceea ce privește valorile călătoriilor cu Fly Taxi, acestea au fost stabilite în funcție de zonele de transfer, în număr de patru: zona 1 – nord, zona 2 – centru, zona 3 – dintre centru și periferie și zona 4 – periferie (Vestul, Sudul și Estul Bucureștiului).

„Pe lângă faptul că serviciul pe care îl lansăm, împreună cu Orange și Fly Taxi, reprezintă o premieră pentru piața românească, acesta are și o serie de avantaje pentru clienți. În primul rând, aceștia nu vor mai fi nevoiți să comande un taxi prin dispecerat – totul se va face prin câteva click-uri. În plus, lucrul cel mai important este că plata se va face prin SMS, clientul nu va mai avea nevoie de bani cash, iar prețul călătoriei va fi unul fix, știut de către utilizatori anterior efectuării comenzii”, a arătat Antonio Eram.

Aplicaţia Fly Taxi se adresează posesorilor de smartphone-uri, este disponibilă atât pentru sistemul de operare Android, cât şi iOS, şi poate fi descărcată gratuit din Google Play şi App Store. Netopia mobilPay este lider pe piaţa din România în ceea ce priveşte microplăţile cu telefonul mobil şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card. În iunie 2010, Netopia mobilPay a devenit primul produs românesc premiat în cadrul unei competiţii din Silicon Valley. Aplicaţia românească s-a situat în top 3 cele mai votate tehnologii în cadrul primei expoziţii dedicate start-up-urilor prezente în centrul mondial al giganţilor din domeniul IT.

UPDATE: Si comunicatul de presa al celor de la Orange.

Orange şi Fly Taxi lansează aplicaţia ce permite plata prin SMS pentru călătoriile cu taxiul

Bucureşti, 15 ianuarie 2013. Începând din 15 ianuarie, Orange România împreună cu Fly Taxi lansează aplicaţia Fly Taxi, ce permite, în premieră naţională, plata călătoriei cu taxiul prin telefonul mobil.

Aplicaţia Fly Taxi se adresează posesorilor de smartphones, este disponibilă atât pentru sistemul de operare Android, cât şi iOS, şi poate fi descărcată gratuit din magazinul Google Play şi AppStore. Ea oferă utilizatorilor posibilitatea să comande direct un taxi, menţionând adresa de plecare şi destinaţia călătoriei. Aplicaţia calculează automat care este preţul călătoriei, afişează indicativul maşinii şi cere confirmarea clientului pentru a realiza plata direct cu telefonul. Ulterior clienţii primesc prin SMS confirmarea plăţii. Odată cu această confirmare, suma de plată se va regăsi pe factura de servicii, în cazul clienţilor cu abonament, iar în cazul posesorilor de cartele suma necesară pentru plata călătoriei afişate şi confirmate în cadrul apl icaţiei li se va retrage din creditul PrePay. Aplicaţia contorizează timpul rămas până la sosirea taxiului şi atenţionează clientul cu 1 minut înainte, precum şi în momentul sosirii.

Comenzile şi plata cu telefonul mobil se pot face de oriunde din lume, urmând ca preluarea clientului să aibă loc la aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, unde şoferul taxiului îl va aştepta cu o pancartă pe care scrie numele clientului. De asemenea, aplicaţia permite comandarea şi plata unui taxi în avans şi programarea zilei şi orei de sosire.

“Anul trecut am oferit clienţilor noştri servicii de plată prin SMS a rovinietei, a parcării, a accesului la metrou şi a călătoriilor pentru transportul urban în mai multe oraşe. Continuăm acest proces cu plata călătoriei cu taxiul prin aplicaţia Fly Taxi”, a declarat Gabriela Voinea, Senior Partnership Manager, Orange România.

Serviciile de taxi Fly sunt disponibile pentru clienţii din Bucureşti. Serviciul a fost dezvoltat în parteneriat cu Fly Taxi, Netopia MobilPay şi dezvoltatorul de aplicaţii Cronos Mobile.

8 COMENTARII

  1. Cam prost pentru ei cu plata in avans ca nu stiu cat stau blocati in aglomeratie dar bine pentru clienti. Oricum, este ideal sa iti rezervi taxi inainte sa aterizezi si sa nu iti mai ceara o gramada de bani.

  2. In Uk am platit cu cardul iar “POS”-ul era de fapt un Iphone 4 😀 Factura/chitanta mi-a venit direct pe mail. Asa ceva mi-ar placea mai mult.

  3. La cat de magari sunt taximetristii o sa te trezesti cu intrebari de genu : “Cum o sa platiti?” . Daca nu dai cash nu te duce nicaieri.
    Am patit cu vouchere platite de firma, daca chem la adresa firmei, nu e nimeni disponibil, dupa ce am reusit sa vorbesc cu un taximetrist despre asta, mi-a spus ca nu le convine sa fie platiti cu altceva in afara de cash, pentru ca nu mai ramane loc si pt bacsis…

  4. taximetristii bucuresteni sunt cei mai jeogsi oameni de pe fata pamantului. cei mai zeflemisti si le place tiganeala chiar daca unii nu sunt tigani. numai pe japca sunt pusi. asa ca daca platesti prin sms cursa si lui nu ii iese nimic o sa pufaie tot drumul si o sa fie acru ca o muratura. plus ca va conduce ori prea incet de te enervezi ori prea repede de te sperie.
    numai animale pe taxi in bucuresti

  5. Fly Taxi a avut plata cu POS cat timp au avut exclusivitate cu aeroportul, mai ales pt straini, ei fiidn pionierii acestei idei in Ro. Au renuntat pt ca in Ro nu exista acest concept inca…
    In alta ordine de idei, NU exista nici o companie/patron de taxi cu acoperire nationala asa cae firesc sa fie prezenti doar in Bucuresti. Evident ca si in alte orase sunt flote de taxi cu sute de masini, dar aici tine de businessul local

  6. @Kla: POS-ul e una, eu vorbesc de un sistem online unde ai cont cu card atasat si ti se factureaza automat calatoria cand termini. Nu scoti cardul, nu scoti bani din Buzunar, nu scoti nimic.