Windows 8 si cat te costa un downgrade la Windows 7

  Desi bloggerii si jurnalistii platiti de Microsoft au pupat cu drag logo-ul Windows si au laudat Windows 8, realitatea este ca noul sistemd e operare nu este pe placul multora din cauza schimbarilor implementate de Microsoft. Pentru ca unii nu doresc Windows 8 si vor sa revina la Windows 7, in SUA exista oferte “speciale” in baza carora un downgrade de la Windows 8 la Windows 7 poate fi facut cu doar 125$. Presupun ca in pret intra doar licenta pentru Windows 7 Professional, insa ca sa fiu sincer mi se pare a fi un pret exagerat, mai ales ca vorbim despre un sistem de operare vechi.

31 COMENTARII

  1. Adica dupa ce dai banu pe mizeria de windows 8 care vine deja bundle la multe notebook-uri, daca nu o halesti mai numeri 125 de coco?
    Microshit, deh… 😀

  2. Pentru acasa mie imi place Windows 8. Nu m-as intoarce la 7, mai ales ca acum am notificari push la mail cu aplicatia preinstata, sincronizare contacte, calendar cu telefonul, chestii pt care trebuia sa instalezi programe inainte.

  3. preturile microsoft sunt mizerabile ca intotdeauna. au insa o problema mai nou … pe piata au aparut (de cevea vreme) macurile care 1) arata mai bine decat majoritatea note/ultrabookurilor concurente 2) costa mai putin. Spun ca sunt mai ieftine pentru ca pe un PC daca cumperi tot softul ajungi la un pret mult mai mare fata de un mac.

    ps: win 7 e un sistem de operare bun. la fel e si osx lion insa diferenta de pret e de 100 euro.

  4. de ce ar face cineva downgrade de la windows 8 la 7???
    In prezent eu am windows 7 ultimate cu licenta originala MSDN si chiar ieri am facut rost de o licenta originala de windows 8 PRO si ma gandeam sa fac un dual boot ca sa pot alege ce os sa-mi booteze cand aprind pc si deasemenea daca numi va place windows8 sa il pot sterge fara resentimente

  5. Abia astept ca dezvoltatorii de jocuri sa scoata totul si pe mac. Oricum deja ma gandesc la combinatia xbox si mac dar mai astept ca apare xbox 720 in vara. Sngurul pas pe care ar trebui sa il faca apple ar fi sa scoata sisteme mai ieftine . Un laptop de 500 e ar fi nemaipomenit pt multi. Rezolutie mediocra hard disk ar fi solutii pt pastrarea pretului mic.

  6. Justme, tu realizezi ce spui? Nu cumva vrei un Macbook Pro de 500 USD și ceva licențe cu aplicații și jocuri pe gratis? Nu vrei cumva o tara fără taxe la buget? Sau o vacanta nesfârșită? Nu cumva dorești un Bentley la preț de Dacia? Am înțeles, doar ai dorit sa expui o tema! 😀

  7. Downgrade de la vista la xp era gratuit in cazul profesional, sa platesti pt a folosi un sistem de operare mai vechi decat pe cel pe care l-ai achizitionat e jenant, mai ales ca windows 8 pt desktopuri office e foarte neplacut.

  8. Eu am facut upgrade la 5 PC-uri la Windows 8 si toata lumea a fost foarte multumita. Chiar la un laptop performanta este de 3 ori mai buna (viteza de boot si experienta de utilizare). Daca nu iti place interfata nu e nevoie sa o utilizezi decat sa pornesti aplicatia Desktop sau sa pornesti Control Panel. Per total Windows 8 mi se pare cel mai bun Windows de pana acum.

  9. Nu o sa intreaca niciodata mac-urile PC-ul, ce firme credeti ca baga banii aiurea in Computere de mii de euro ca arata mai bine? Gaming-ul de performanta tot pe PC se face.

  10. Win8 este un sistem de operare dezvoltat de MS pentru tablete iar utilizarea pe PC-uri este forțată, din cauza asta nu prinde la utilizatori.

  11. Win 8 este un os atat pentru Pc cat si pentru tablete. La aparitia noilor procesoare veti observa un trend cu procesoarele amplasate in spatele ecranelor(tablete) care vor fi docate la tastatui cu mai multe porturi etc. prin asta MS satisface in timp cererea principalor lor clienti, adica segment Corporate, unde nu va fi nevoie sa se achizitioneze atat tablea cat si laptop, ci vor achizitiona un singur produs care face fata ambelo cerinte. MS cu W8 a facut un pas mare, si e departe de a fi perfect, dar nu uitati Vista, si ce a iesit din el(Windows 8)

  12. in opinia mea acest mesaj este total fals , pentru ca vad pur si simplu cu ochii mei cum in europa windows 8 este foarte bine vazut si foarte apreciat si nici vorba de ce se spune in articol.
    eu unu am windowsuri cumparate si am si xbox si am si idevice-uri si toate merg impecabil DAR sunt cumparate , originale si nu piratate ….. daca nici sistemul de operare nu-l cumparati e grav , puneti mana si bagati bani macar in “temelie” si dupa aia o sa vedeti o uriasa diferenta din toate punctele de vedere.

    una peste alta , cand vreau sa fac lucruri “grele” si am nevoie de putere si libertate si spatiu si toate cele , trec pe windows si rezolv imediat fara probleme tot ce vreau iar cand nu am pretentii prea mari si vreau doar sa ma relaxez trec pe idevice-uri……
    niciodata nu am putut sa fac cu idevice-urile ce am facut cu pc-urile sau leptopurile cu windows…..
    la categoria leptopuri si pc-uri , apple este departe de a-mi indeplini dorintele si nici nu cred ca o sa poata reusi sa schimbe ceva , motiv pentru care NU voi renunta la windows niciodata.
    multi de aici care comentati habar nu aveti ce inseamna sa cumparati un joc prapadit de 50 ron sau o aplicatie de numai 0.89 euro asa ca nu are rost sa mai spun de sisteme de operare sau sisteme de navigare sau jocuri sau programe antivirusi si chestii de genu asta , dar stiti sa dati cu presupusu de una sau alta ……
    “vulpea, când n-ajunge la struguri, zice ca-s acri” , asa sunteti unii , nu stiti nimic in afara de piraterie dar intrati si va dati cu parerea despre lucru original , care nu e de voi.

  13. Eu mi-am cumparat un Ultrabook ce a venit cu Winodws 8 instalat. Este adevarat ca Metro/Modern UI este praf si te incurca foarte mult. Insa, mi-am cumparat un programel numit “StartIsBack” care mi-a pus inapoi butonul de start si mi-a dezactivat Metro UIul. Pot spune ca am inapoi un Windows 7.

  14. @Doc. Sub nici o forma macbook pro nu ar avea cum sa coste 500e sunt constient de asta. Insa un laptop facut din plastic procesor mediu hard disk si ecran 1280×768 l ar putea scoate undeva la banii astia. Evident ca aplicatiile din store si le cumpara fiecare.

  15. @Seby. Doar o intrebare. Ce poti face pe windows si pe mac nu? In afara de anumite jocuri care inca nu sunt compatibile cu mac ul si faptul ca poti pirata mult mai usor( nu ma refer la tine ci asa in general)

  16. Un sfat pentru cei ce vor sa faca upgrade la sistem si in viitor ar dori sa se intoarca: inainte de instalarea noului sistem, scrieti un CD cu Acronis sau alte softuri boot-abile care fac backup la sistem, boot-ativa de pe acest CD si “salvati” sistemul intr-un file .TIB care va ocupa cam 40% din valoarea discului C, instalati noul sistem, si daca nu va place ceva, refaceti imaginea salvata in 1-5 minute, foarte rapid si fara downgrade.

  17. pentru cei care vorbesc fara sa stie, windows 8 este in mare masura windows 7 la care i s-a adaugat o interfata metro. Atat. Toata lumea se sperie de metro-ul ala de parca cine stie ce ar fi. Cu o singura tasta poti accesa interfata clasica a windows-ului si poti lucra la fel ca in windows 7

  18. @ss33: Am SSD la desktop, dar nu toata lumea are 🙂 De asta, in special pentru laptopurile cu HDD de 5400 rpm este foarte important sa booteze mai repede. Chiar si cu SSD se vede intr-o anumita masura diferenta (mica, ce-i drept).

  19. @doom_laur eu am un laptop foarte potent,i7,12 giga de ram,placa gtx bla bla bla,dar hardul este unul de 7200 rot/min,am pe el windows 8,where the fuckk,vezi tu ca win 8 se incarca repede,sub un minut nu buteaza nici daca il bag la 3.80,…..

  20. nu inteleg de se tot plange lumea de windows 8 si interfata metro , noul start …. il folosesc de cand era beta si nu am nici o problema cu el , nu e perfect dar oricum …. si windows 8 nu este egal cu windows 7 plus metro , sub interfata sunt mai multe schimbari …. cat despre mac , e ok doar ca nu are popularitate din cauza faptului ca nu se poate instala pe orice calculator

  21. @plex: Depinde de sistem… la unele sisteme am vazut ca este o diferenta enorm de mare, la altele este una ceva mai mica, la SSD este foarte mica. Dar cum am spus, depinde de sistem si ce aveai/ai instalat pe el.

  22. @Victor Preda.. Curiozitate.. Ce programe folosesti u pe pc si nu ai putea folosi pe mac? Da mi cateva exemple. Plus ca poti folosi win si pe mac nu daca e neaparata nevoie.

  23. @Just me Nu exista Wavelab ( au scos o versiune ,dar e complet diferita ) , nu exista sony vegas (cel calumea ) , nu exista cubase . Astea in materie de muzica. Nu exista photoscape , counter strike ( optimizat ) . MSN-ul nu a mai fost updatat de nu stiu cand. Messenger-ul inca nu are optiuni gen photo sharing , sau meetings. Nu exista revisal pentru firme . Mai sunt de completat .. sunt multe aplicatii care nu sunt pentru mac , si ca sa instalezi o masina virtuala .. ai nevoie de minim 4 gb ram si un i5…

  24. @Alin: Daca te referi la Windows Live Messenger, acesta nici nu va mai fi actualizat de acum incolo. In vreo 2 luni va disparea complet. Poti trece la Skype 6, care este disponibil pentru Mac.

  25. downgrade la Windows 8 pro la 7 e gratuit ; nu stiu de ce zaone improasca cu noroi atata windowsul si nu trece si el la mac ca restul fanboy ilor

  26. eu de cand am facut upgrade la windows 8 sunt foarte multumit de el, am avut ocazia sa testez pana acum zeci de sisteme de la win 95 pana la 8, sisteme customizate fel de fel dar sunt de parere ca win8 este foarte stabil si interfata Metro e chiar interesanta. si nu e adevarat ca win 8 este tot win 7, daca ar fi asa atunci de ce unele programe de pe 7 nu sunt compatibile cu 8 sau invers? 😀