iPhone 5, iPad Mini si iPad 4 ar putea functiona pe retelele 4G LTE din Romania incepand cu saptamana viitoare

  In cadrul conferintei pentru prezentarea rezultatelor financiare pentru Q1 2013, Tim Cook a anuntat ca incepand de saptamana viitoare, 36 de tari vor intra in lista locatiilor in care iPhone-urile si tablete iPad sunt compatibile cu retelele 4G LTE. iPhone 5, iPad Mini si iPad 4 sunt singurele iDevice-uri ce au modem-uri capabile sa se conecteze la aceste retele din afara SUA, iar printr-un Carrier Bundle Update Apple poate include compatibilitatea cu retelele operatorilor din cele 36 de tari.

  V-am spus anul trecut ca in Romania iDevice-urile au nevoie de acest update pentru a functiona pe retelele operatorilor, desi deocamdata totul este neoficial pentru tara noastra, exista posibilitatea ca de saptamana viitoare sa puteti folosi iDevice-urile cu aceste retele. Tim Cook a mentionat doar cateva dintre tarile in care acest update urmeaza sa fie lansat, Romania nu s-a aflat printre ele, insa amintirea lor nu s-a facut in baza unei reguli stricte, deci orice este posibil. Din pacate o cartela 4G este inutila pentru iPhone 5 in Romania, deoarece nu aveti posibilitatea de a utiliza serviciile voce, insa pe tabletele iPad veti putea naviga pe internet fara probleme.

  In testele mele, reteaua 4G LTE a celor de la Orange este capabila sa atinga viteze de pana la 28 Mbps download si 10 Mbps upload in Bucuresti, deci singura diferenta notabila fata de reteaua HSDPA 3G+ este pe partea de upload.

25 COMENTARII

  1. Deocamdata doar pe partea de upload exista diferente notabile, in rest, si pe 3G poti atinge 28 Mbps in anumite locatii, 4G-ul a functionat sporadic, in casa sunt vitezele cele mai mici, pana in 5 – 7 Mbps.

  2. FY 2013 nu inseamna ca au avut X vanzari in Q1 2013. In Q1 2013 se anunta rezultatele, dar la cum ai formulat tu in toate articolele se intelege ca Apple a vandut XX milioane de unitati in Q1 2013, ceea ce e imposibil.

  3. Lol, despre ce vorbim aici ?:))) Ce FY 2013? Apple a anuntat rezultatele doar pe Q1 2013, trimestrul fiscal care a inceput la 1 octombrie 2012, pentru ca asa a vrut Apple sa il faca. FY 2013 se termina in septembrie 2013. E imposibil sa vanda zeci de milioane de iPhone-uri in 3 luni? Ai mai urmarit vreodata ce a prezentat Apple ca vanzari pe trimestre fiscale? Eu as spune ca nu.

  4. Salut, Zaone. Spune-mi te rog, daca e normal ca internetul de la Cosmote pe pre-pay, este diferit de abonament. Pentru ca am facut testarea de internet cu 2 iphone 5, unul pe pre-pay si altul pe abonament, cel din urma il folosesc eu. Este cumparat de la noi, pe 2 noiembrie cand a aparut, si de atunci cam probleme cu netul, ca se incarca execrabil de greu. Am incercat si pe Fb, si pe app store, si oriunde, si in safari si se misca infect, pe cand cel pe pre-pay se misca lacrima.Ce ma sfatuiesti sa fac? Banuiesc ca sa mi-l schimbe cei de la Cosmote, sunt slabe sanse. Am sunat la ei, si ei mi-au zis sa incerc si cu alt telefon,si asta am si facut si s-a dovedit ca sunt diferente mari. Multumesc!

  5. @psz : Ambele modele (A1428 si A1429) au LTE, diferenta intre cele doua constand in faptul ca primul model merge pe banda 4 si 17 iar celalt pe 1, 3 si 5.

  6. @Dorel: Pai depinde ce optiune de internet ai pe abonament si ce ai pe prepay. Ai incercat sa schimbi cartelele intre telefoane sa vezi daca se intampla aceeasi chestie? Daca problema se muta impreuna cu abonamentul, atunci e clar ca la el e problema si nu la telefoane.

  7. Am abonament de 1gb la ei, iar pe prepay o extraoptiune care mi-o dau ei, nu stiu ce sa zic, ca am facut testul cu al unui tovaras. Si am prieteni care au acelasi abonament, dar folosesc 4s-ul si se misca netul brici. Ma rog, o sa ma duc la un Germanos si o sa vad ce o sa fac.