Apple va inceta sa mai vanda Mac Pro-ul in Europa din cauza nerespectarii unor reglementari europene

  Mac Pro-ul este produsul Apple care a avut parte de cea mai putina atentie in ultimii ani, compania evitand sa lanseze un update pentru design-ul produsului si preferand sa ii actualizeze doar sumar hardware-ul anul trecut. Desi se zvoneste ca Apple ar intentiona sa renunte la a mai comercializa Mac Pro-ul, deocamdata ea va fi fortata sa il scoata din vanzare in Europa din cauza nerespectarii unor standarde europene. In acest website aveti noile standarde care vor intra in vigoare de la 1 martie, ele se refera in principal la sursa care regleaza curentul pentru Mac, componentele interne si cablajele interioare, dar deocamdata nu se stie ce anume nu respecta Apple.

  Actualele produse din stocurile magazinelor Apple si ale resellerilor vor putea fi vandute chiar si dupa data de 1 martie, insa importurile vor fi sistate. Desi Tim Cook a promis ca Apple va lansa o noua versiune a Mac Pro in viitorul apropiat, deocamdata compania nu a dat in vreun fel de inteles ca urmeaza sa aduca pe piata un asemenea produs in anul 2013. Mac Pro-ul va fi vandut in continuare in restul zonelor de pe glob.

UPDATE: Apple a confirmat sistarea vanzarilor Mac Pro-urilor inepand cu data de 1 martie.

As of March 1, 2013, Apple will no longer sell Mac Pro in EU, EU candidate and EFTA countries because these systems are not compliant with Amendment 1 of regulation IEC 60950-1, Second Edition which becomes effective on this date. Apple resellers can continue to sell any remaining inventory of Mac Pro after March 1. Apple will take final orders for Mac Pro from resellers up until February 18th for shipment before March 1 2013. Countries outside of the EU are not impacted and Mac Pro will continue to be available in those areas.