Tutorial: evasi0n untethered jailbreak iOS 6.1.1 pe iPhone si iPod Touch (Windows, Mac OS X)

  iOS 6.1.1 beta 1 a fost lansat acum doar 3 zile de catre Apple, compania incercand sa repare in acest build o parte dintre problemele versiunilor anterioare. Apple nu a blocat deocamdata solutia de untethered jailbreak evasi0n, asa ca oricine o poate utiliza pentru a face jailbreak la iOS 6.1.1 beta 1, insa numai cu ajutorul unei mici modificari. evasi0n nu recunoaste nativ iOS 6.1.1, asa ca iOS-ul trebuie modificat usor pentru a fi pe placul programului de jailbreak al celor de la Evad3rs, iar mai jos va voi explica, cum faceti acest lucru.

  Din pacate acest jailbreak functioneaza doar pe :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPod Touch 4G.

  Nu se stie cum este afectata functionalitatea Cydia si a tweak-urilor/aplicatiilor in iOS 6.1.1, ultrasn0w nu este compatibil cu aceasta versiune a iOS, deci urmati totul pe propria raspundere.

  1. Descarcati iOS 6.1.1 de aici.
  2. Descarcati redsn0w 0.9.15 beta 3 de aici.
  3. Descarcati iOS 6 de aici.
  4. Descarcati aplicatia iFile din Cydia.
  5. Urmati tutorialul acesta, exact asa cum este prezentat, pentru a face jailbreak la iOS 6.1. Puteti instala OpenSSH sau puteti folosi alte programe pentru editarea fisierelor prin USB.
  6. Deschideti iFile si navigati catre System/Library/CoreServices, unde veti cauta fisierul SystemVersion.plist.
  7. Selectati-l, alegeti modului Text Viewer, apasati butonul Edit din partea stanga sus, apoi la sfarsitul documentului ar trebui sa gasiti intrarea <string>6.1.1</string>.
  8. Modificati valoarea din 6.1.1 in 6.1, apasati butonul Save din partea superioara a ecranului si inchideti iFile.
  9. Dupa modificarea valorii, deschdieti Cydia, cautati pachetul evasi0n 6.0-6.1 Untether, instalati-l, iar dupa reboot terminalul va fi untethered jailbroken.

  Daca doriti sa reafisati versiunea 6.1.1 pentru iOS-ul vostru, trebuie doar sa faceti modificarea necesara inapoi in fisierul alterat initial, insa este posibil sa aveti probleme in a actualiza evasi0n.