Steve Jobs si povestea unui vanzator de Mac-uri care a primit un Porsche

  In anul 1984 Apple era o companie in crestere care avea nevoie de cat mai mult ajutor pentru a vinde Mac-uri si a genera incasari cat se poate de mari. Apple avea nevoie de oameni care sa ii vanda produsele in magazine, si in afara comisioanelor oferite de companie, Steve Jobs a facut un gest greu de imaginat in ziua de astazi. Pentru a recompensa persoana care a avut cele mai bune vanzari de Macintosh-uri, din intreaga SUA, Steve Jobs a decis sa il cheme la sediul Apple din Cupertino.

“I ended up working at the local computer retailer and that was the year the Macintosh came out. I sold more Macintoshs than anyone in the United States,” Elliott told Business Insider. “I had dinner with Steve Jobs, spent a week with the Apple executives and Steve gave me a Porsche.”  The dinner with Jobs was almost a disaster. During the meal, Jobs asked him how many Macs he had sold. Answer: around 125. “Jobs was like, ‘Oh my god! That’s all? That’s pathetic!” Elliott recalls. “I leaned over and said, ‘Steve, remember, I’m your best guy.’ Jobs said, ‘Oh, you’re right.’ And for the rest of the dinner we had a really nice time.”

  Craig Elliott este persoana in cauza, el isi suspendase facultatea in 1984, lucra la un magazin de calculatoare, vanduse 125 de Mac-uri pentru Apple si intrase in atentia conducerii companiei. Invitat la Apple de catre Jobs, acesta a luat cina cu fostul CEO si alti membri ai echipei de conducere, iar cand a fost intrebat cate Mac-uri a vandut a primit un raspuns cu un ton dezamagitor in partea lui Jobs. Acesta a spus ca e patetic, ca doar 125 de Mac-uri au fost vandute de catre cel mai bun vanzator de Mac-uri din SUA, remarca sa si raspunsul lui Eliott au destins atmosfera pentru restui cinei.

  Dupa o saptamana petrecuta in Cupertino, Eliott a fost angajat la Apple, insa nu inainte de a primi cadou un Porsche din partea lui Jobs. Eliott a lucrat acolo aproape un deceniu, pana in momentul in care Steve Jobs s-a reintors ca si CEO, iar Eliott a fost convins sa o alta companie sa ii devina CEO. In momentul de fata Eliott locuieste in Noua Zeelanda, investeste in companii si realizarile sale din anii ’80 i-au asigurat un viitor fara griji.