Cosmote 4G va fi disponibil incepand cu luna aprilie in cateva orase din tara

  Saptamana trecuta v-am spus ca astazi Cosmote va organiza o conferinta de presa in care isi va anunta planurile privind lansarea propriei retele 4G LTE in Romania, iar in comunicatul de presa de mai jos aveti toate detaliile. Operatorul anunta ca reteaua 3G+ a Cosmote acopera 153 de orase din Romania si ofera viteze de pana la 43.2 Mbps, insa reteaua 4G va fi initial disponibila din aprilie in doar cateva orase din tara, iar de astazi ea poate fi testata in magazinul Cosmote amplasat in Mall-ul Baneasa Shopping City din Bucuresti.

  Abia in 2014 reteaua 4G a Cosmote ar trebui sa acopere cateva sute de orase din tara, si pana atunci ea va deveni compatibila cu iDevice-urile, dar in momentul de fata nu este. Orange Romania este singurul operator de telefonie mobila din tara care are o retea 4G LTE compatibila cu tabletele iPad Mini si iPad 4, insa doar pe partea de acces la internet. Desi anuntul celor de la Cosmote este interesant si merita atentie, nu pot sa ma gandesc decat la uimirea cu care va fi primit de catre abonatii care au viteze slabe de navigare pe internet si se confrunta cu probleme in a accesa reteaua 3G, chiar si in apropierea oraselor medii.

COSMOTE România a prezentat astăzi cele mai recente dezvoltări aduse rețelei sale broadband, prin intermediul unei sesiuni demo live susținute în București. Compania se îndreaptă gradual către tehnologia 4G, primul pas în această direcţie fiind deja făcut, prin extinderea vitezei oferite de rețeaua de date până la 43,2 Mbps la nivel naţional. În prezent, COSMOTE România oferă cea mai bună rețea de date 3G cu cea mai mare acoperire din România.

“COSMOTE România oferă în prezent cea mai mare viteză 3G, 43,2 Mbps, cu cea mai bună acoperire și nu ne vom opri aici. Rețeaua COSMOTE de 43,2 Mbps va fi disponibilă în 153 de orașe și 900 de localități din România, acoperind 47% din populație, până la finalul primului trimestru din 2013. Începând din aprilie 2014, după alocarea noului spectru de la ANCOM, serviciul de date oferit prin tehnologia LTE va fi disponibil la capacitate maximă în termeni de calitate și acoperire geografică, în special în zonele cu densitate mare a populaţiei. Astfel, rețeaua de date a COSMOTE România, ce oferă deja cea mai bună viteză, cu cea mai mare acoperire din România, va deveni și mai performantă”, a declarat Lampros Iskos, Chief Technical Officer, COSMOTE România.

Cu scopul de a îmbunătăți experiența Internetului mobil, de la finalul lunii aprilie 2013, COSMOTE România va oferi clienţilor săi posibilitatea de a beneficia de tehnologia 4G, în câteva orașe, inclusiv București. “Prioritatea noastră este să oferim excelenţă în experiența de utilizare a tehnologiei 4G atât prin intermediul modemurilor, cât și al tabletelor sau al terminalelor. Prin urmare, toate eforturile noastre vizează acest scop. Avem în derulare proiectarea celor mai bune produse bazate pe această tehnologie, în funcție de nevoile identificate în piață. Acestea vor fi dezvoltate gradual în perioada imediat următoare. Totodată, începând de astăzi și până la finalul lunii aprilie 2013, pasionații de tehnologie sunt invitați în magazinul COSMOTE din Băneasa Shopping City București pentru a testa serviciile 4G care vor fi disponibile în curând în oferta noastră comercială”, a adăugat Panos Makris, Chief Commercial Officer, COSMOTE România.

La sfârșitul lunii decembrie 2012, COSMOTE România oferea viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil în 74 de oraşe importante din ţară, reprezentând peste 41% din populaţie. Mai mult, clienţii se puteau bucura de viteze de până la 21,6 Mbps în tehnologia HSPA+, în 147 de oraşe din ţară. În total, serviciile 3G acoperă în prezent peste 73% din populaţia României.