iPhone Mini ar putea fi lansat in vara la pretul de 330$

  Desi in momentul de fata nu exista vreo dovada fizica a faptului ca iPhone Mini ar fi in proces de dezvoltare in cadrul Apple, analistii americani sustin ca produsul ar urma sa fie lansat pe piata in vara si ca el ar putea costa 330$. Lansarea dispozitivului ar urma sa aiba loc pentru ca in China Apple nu reuseste sa acopere cea mai mare parte a consumatorilor care nu au bani sa achizitioneze iPhone-uri scumpe, iar un iPhone Mini la pretul de numai 330$ ar putea tripla actuala cota de piata de 10% detinuta de catre Apple in China.

We believe Apple could launch iPhone Mini at $330 (about Rmb 2,000), in-line with flagship products in China from Lenovo, Huawei, ZTE, and Coolpad. Even in a scenario of low 40 percent gross margin and 1/3 iPhone cannibalization rate (flattening legacy iPhone shipment growth), which we view as conservative, the iPhone Mini adds incremental revenue and gross profit dollars.

  Desigur ca terminalul ar urma sa fie lansat si in alte piete de pe glob, iar in Europa ar putea fi disponibil la pretul de 330€, pretul fiind injumatatit fata de cel al iPhone 5. In momentul de fata Apple comercializeaza iPhone 4 si iPhone 4S la preturi mai mici decat cele ale iPhone 5, insa diferenta nu este coloasala si nu se apropie de acel pret standard de 330€/$. Daca iPhone Mini ar putea ajunge pe piata la acest pret, atunci operatorii l-ar putea vinde la preturi foarte mici sau l-ar putea oferi gratuit la incheierea anumitor contracte, aceasta strategie putand creste considerabil cota de piata a companiei Apple.

8 COMENTARII

  1. in alte tari din europa se vinde foarte ieftin si iph5 si iph4s si asta inca de cand au aparut asa ca nu cred sa faca minuni prea mari pentru apple , mai ales ca problema mare o au in china , in restu tarilor din europa clientii apple deja au achizitionat ce au vrut iar restu fiind doar doritori de android sau windows.

  2. Lipsa de subiecte :)) Frate, iphone 4 si iphone 4s au devenit ele insele intrinsec mini, avand in vedere concurenta. Deci zvonul e o prostie ! Faci un iphone 5 mini si devine iphone 4/4s sau faci un iphone mini de la 4/4s si nu il mai poti folosi. :))

  3. Sunt curios , cat va fi de mic display-ul ? Am presimtirea ca daca va aparea , va avea diagonala de 3inch . 🙂 Strict parerea mea !