Samsung Galaxy Note 8.0 vs iPad Mini (Video)

[youtube]http://youtu.be/TNCxYIpYSfQ[/youtube]

  Daca tot a fost prezentata tableta Samsung Galaxy Note 8.0 la Mobile World Congress 2013, atunci era necesara o comparatie cu iPad Mini, principala sa competitoare. In clipul video de mai sus avem aceasta scurta comparatie intre cele doua produse, tableta celor de la Samsung fiind mai groasa si mai lunga decat iPad Mini, insa era de asteptat avand in vedere ca are si un ecran putin mai mare. In ceea ce priveste design-ul, nu exista foarte multe similaritati, insa interesanta va fi o comparatie ceva mai detaliata.

22 COMENTARII

  1. ce trist … ca si companie sa astepti sa scoata altii ceva “nou” si tu sa il copiezi si sa iti faci reclama pe spatele lor . . .

  2. Nici nu ma mira ca fanboyism-ul prezent “din gros” pe acest forum a uitat sa mentioneze o mica/mare diferenta : una e tablet si una e phablet.

  3. @Bobbyone: “phablet”, desi mi se pare un termen cretin, sunt Samsung Galaxy Note-urile si smartphone-urile cu ecrane mai mari de 5 inch. Acum daca incluzi si mizeria asta in categoria aia, ramane sa spui ca si tabletele ce 10 inch cu functie de telefonie sunt acelasi rahat.

  4. Samsung nu pricepe ca nu poti face un obiect de genul asta, care se vrea premium, din plastic.
    E ca si cum ai pune plastice de Renault / Ford intr-un Mercedes / Audi.

  5. @Eugen… In perceptia mea (subiectiva, evident), Samsung are cateva modele de smartphone cu pretentii premium. Daca ma insel, atunci le sta foarte bine in plastic.
    In final, e o problema de gust. Am folosit 5 ani telefoane metalice (2005-2010), din aluminiu (Motorola V3, V3i) si ulterior din inox (Nokia E71).
    Ulterior mi-a fost imposibil sa revin la un telefon de plastic.

  6. @ muzicabuna – ai fite in cap si probabil nu ai auzit de iPhone inainte de iPhone 4. Atunci era tot “premium” si era facut din plastic. Te asigur ca plasticul e mai rezistent, decat sticla sau aluminiul vopsit .

  7. @John. Apple a bagat plastic in iPhone 3g / s din simplul motiv al reducerii pretului uni iphone, cu aproape 300$. Apoi, dupa ce a castigat ceva, si-a permis implementarea materialelor si mai premium in 4 – 4s – 5.
    Oricum, acel plastic din 3g/3gs e cu mult pestecel samsung.

  8. @ anonimus
    ca de obicei vorbesti prostii . plasticul din 2g, 3g si 3gs era o mizerie, mult sub plasticul din Samsunguri . Am avut 3gs – stiu ce spun.
    Apoi tu nu stii de ce a folosit Apple plasticul de la inceput si de ce l-a schimbat pe sticla – in nici un caz pretul , poate ca asa era “moda” atunci. Si laptopurile Apple la vremea aia erau tot din plastic.
    Ca a schimbat mai apoi pe sticla, doar ca sa fie diferiti, aia e altceva. In perioada aia au inceput si fitele detinatorilor de iPhone, cum ca ei sunt “premium” , dar sticla se spargea, iar ecranul era un Gorilla Glass de calitate mult inferioara, concurentei.
    Adevarul este ca in perioada aparitiei iPhone 4, device-urile cu Android au inceput sa faca concurenta serioasa iPhone-ului si au inceput sa-i manance din piata. Atunci unii s-au simtit obligati sa se diferentieze.

  9. Pt tine anonimus
    Daca tu crezi ca diferenta intre o carcasa de plastic si una de sticla sau aluminiu e de 300 $, inseamana ca ai probleme serioase la etaj.
    Te asigur ca nu este mai mare de 10$ si asta nu din cauza pretului materialului ” premium” ci din cauza tehnologiei de fabricatie. De altfel tot iPhone-ul costa undeva in jur de 200$ sa fie fabricat.

  10. @John
    200 de dolari este preţul componentelor, dar un iPhone este mult mai costisitor pentru Apple decât ai crede tu în mintea ta îngustă. Spun “minte îngustă” pentru că este un reflex al meu. De fiecare dată când văd că foloseşte cineva, indiferent de situaţie, argumentul că “un iPhone costă undeva in jur de 200$ să fie fabricat”, eu mă gândesc automat că mintea lui e îngustă!

  11. Nenea John, cu tot respectul de care tu nu dai dovada in discutii, esti superficial.
    Asta, spre deosebire de fitele de care vorbesti, se vede din cum pui problema.
    Oamenii cu fite in cap, si am intalnit destui pana acum, isi iau telefoane scumpe si stupide ca functii, gen Vertu si alte asemenea, doar ca sa arate ca au cu ce.
    La Apple platesti nu doar productia obiectului, ci si conceptia si proiectarea lui in egala masura.
    Pana sa apara iPhone 4 nu m-a interesat deloc Apple, ca producator de telefoane mobile, pentru un motiv simplu: nu oferea un telefon premium, cu un raport calitate+performanta/pret care sa ma atraga si sa ma faca sa inteleg pentru ce as plati niste bani in plus fata de altele similare. Cand am avut in mana un iPhone 4, mi-am schimbat complet parerea, in primul rand datorita display-ului Retina, absolut senzational, plus a modului cum functiona si cum arata.