Samsung Galaxy Note 8.0 vs iPad Mini vs Google Nexus 7 – tabel comparativ

  Dimineata v-am prezentat o scurta comparatie video intre Samsung Galaxy Note 8.0 si iPad Mini, iar acum vine timpul prezentarii unui tabel comparativ care include si tableta Google Nexus 7. Privind specificatiile “la rece”, iPad Mini este depasita de ambele tablete din mai multe puncte de vedere, insa cand vine vorba de experienta de utilizare, Google Nexus 7 nu este superioara, iar cand vine vorba de vanzari acelasi lucru este valabil. Deocamdata nu stie nimeni cat de bine se descurca Samsung Galaxy Note 8.0 in utilizarea de zi cu zi, si nici nu stim ce vanzari va avea tableta, insa imi mentin parerea si spun ca este un competitor puternic pentru iPad Mini, iar Google trebuie sa scoata versiunea a doua a tabletei proprii.

22 COMENTARII

  1. Nexus e o panarama de tableta la diagonala de sapte inchi!Jobs avea dreptate…cele de sapte inchi sunt moarte din fașă,cel puțin pentru mine!

  2. Imi pare rau ca mi-am luat iPad mini , as vrea sa il schimb cu Tab 8.0 adica la aceas bani am u. Quad-core de 1,6 si 2 GB de ram + mai multi pixeli in display …. Mi se pare ciudat ca apple sa prezinte iPad mini ca find o tableta premium cu 512 mb ram , iar concurenta sa aibe 2GB chiar la un pret mai mic .
    Cat despre sistemul de operare de la Apple nu pot reprosa nimic .

  3. @ David: Tu esti inconstient cand cumperi un produs ? Nu verifici si tu piata inainte de a cumpara ? Dupa 1-2 luni afli ca sunt quad-uri pe piata si cate 2 gb ram ? Hai sati mai zic inca un lucru iati tu android sa vezi ce nervi iti faci cu el, al 2 lea lucru e ca faci comparatie AMD vs INTEL, orice i3 (dual core) cam OWNS orice quad core a lui AMD asa e si in aceasta comparatie inutila facuta de tine, Teoretic dupa spusele tale S3 bate Iphone 5 ca are quad core nuh ? Esti banal rau de tot…

  4. Am testat Nexus 7 si nu mi-a placut. Astfel l-am schimbat cu iPad mini si tableta asta continua sa ma uitmeasca. E radpida, e usoara si aplicatiile fac experienta perfecta. Nu as schimpa iPad-ul meu cu o alta tableta cu Andriod nici pe bani 🙂

  5. Alex am inteles ce vrei tu sa sa zici … Dar quad-coru ala Scoate 1600-1800 la puncataj si A5-u din iPad mini scoate intre 600-700 . Nu baga 5-u cu chip A6 . Iar androidul lam testat am avut un s2 si am fost multumit de el cei drept e ca lam vandut si mi-am luat un 4S . Care sincer Bate s3 cu niste tweakuri din cydia . Iar mie imi plac idevice-urile din cauza jailbreak-ului ( cand nu aveam jailbreack la IOS 6 ) ma gamdeam serios sa imi schimb iphoneul cu un s3 …

  6. @David: Daca esti cu scorurile si punctajele, ia-ti un Android cu octo-core de acum. Daca vrei performante bune, oricare se misca exact la fel. Diferentele dintre quad core-urile din Android si dual-core-urile din iOS sunt doar in testele sintetice, iar iPhone 5 le-a depasit.

  7. @David: Da da prietena mea are s2, un foarte bun prieten are s2, si o colega de camera mai are s2. Faza tare e ca sunt singuru IOS user cu iphone 5. Faza cea mai tare e cand incepe sa dea cu el de pamant ca se blocheaza sau touchul devine non respondinve, prietena mea ii se bloca la apeluri vocale, iar al 3 lea s2 am reusit sa ii dau un asa zis ” blue screen of death” cu restart doar ca ma jucam pe el, sa nu mai zic de aplicatia POU care cere rersurse de 2 bani, se misca in reluare cand te joci cu mingea cu el sau cand sari prin nori. Cei 3 utilizatori au telefoanele de noi noute din magazin cu update la zi cu androidu. Cu iphoneu meu sincer ? Ori cat las solicita sau ce comenzi ias da, nu sia permis sa se restarteze sau sa crape in aplicatii…. Dual core-ul din Iphone 5 bate si s3 si note 2, pe mine ma intereseaza optimizarea softului si hardware-ului nu MULTI GHZ MULT RAM si multe placi video aruncate acolo ca sa fie….

  8. Clar are un avantaj mare ipad mini fata de cele 2 tablete din cauza aplicatiilor special facute pentru ea si design-ul.

    @alex poate vroiai sa zici ca i3( lansat September 2012) ajunge orice quad amd (Jun 2010)

  9. Cel mai bun test il faci cu amandoua in mana. Eu am ipad mini si un prieten are asus padphone+ tableta ( quad-core 2 gb de ram). Am deschis facebook pe amandoua si pe ipad mini nu sacada deloc pe cand pe asus mergea in reluare, la fel si pe cautare imagini pe google: ipad trecea prin meniul de search fara sa sacadeze pe cand asus se bloca la fiecare 2 imagini scrooluite. El are de 4 ori mai multi rami dar efectul este zero.

  10. Eu am S3, Nexus 7 si am avut si S2. Le-am rutat, am instalat tot felul de aplicatii/ROM-uri si nu s-au blocat/functionau cum trebuie. Cred ca depinde mult de utilizator. Si la nivelul de customizare, aplicatii si widget-uri disponibil pe Android, eu cred ca procesoarele cat mai performante si cantitatea de RAM sunt utile. iOS e prea simplist si nu are nevoie de prea multe resurse.

  11. Mare dreptate ai dev. Nu inteleg unde gasesc oamenii astia crashuri.. lol. Chiar ma distreaza cand vad ca lumea zice ca s2-ul are probleme. E foarte funny. Eu nu am vazut nici un pic de lag sau nu am intampinat nici o problema. Plus ca fac tot felu de prostii pe el.. over cloak tot felul de customuri si nu am nici cea mai mica problema. Acum am s3 si de cand l.am cumparat nu am gasit nici cea mai mica buba:)

  12. Ah da.. zaone procesor quad la frecventa mai mare insemna capacitate mai mare de procesare.. s.o descurca ios la taskuri simple mai bine ca androidul.. dar daca le dai un lucru mai greu de facut procesorul mai puternic si ramul mai mult o sa conteze cu siguranta. Eu am comparat ipphone 5 cu s3 la browsing.. intradevar cand incarcam lucruri simple da i5 era mai rapid. Dar daca incarcam site-uri mai complicate i5 ramanea destul de mult in urma

  13. CPU&GPU vechi, ecran non-FHD in 2013, greu de inteles de ca au scos asa ceva decat in ideea ca se vrea un model ieftin care sa concureze la pret Nexus 7, vom vedea.