Apple a devenit mai flexibila si mai putin aroganta in lipsa lui Steve Jobs

  Multi oameni din interiorul operatorilor de telefonie mobila de pe glob s-au plans de pretentiile companiei Apple si de modul in care aceasta incearca sa isi impuna conditiile in contractele incheiate pentru vanzarea de iDevice-uri. In lipsa lui Jobs, Apple a devenit mai flexibila si a pierdut o parte din aroganta, cel putina sta sustine Stephane Richard, CEO-ul grupului France Telecom. El afirma ca Apple s-ar afla sub destula presiune din cauza competitorilor, iar acest lucru este bun pentru toata lumea, nu doar pentru operatori.

Apple has [become] more flexible, paying more attention to everyone else, probably a little less arrogant than they used to be. I think they are probably a little more under pressure, and it is quite nice. There is probably not room for everyone. But all of us hope that among those initiatives, at least one will be able to emerge as a third ecosystem.

  Apple este caracterizata ca fiind aceeasi companie, chiar si fara Steve Jobs, insa concurenta de care are parte a determinat-o sa isi regandeasca strategiile. Vorbind despre competitori, Richard spera ca un al treilea mari ecosistem sa se formeze din multitudinea de sisteme de operare disponibile pe piata, si critica Windows Phone-ul ca nefiind indeajuns de bun. El spune ca terminalele Windows Phone nu sunt mai ieftine decat iPhone-urile sau terminalele Android si nu au acel “wow factor” care sa determine clientii sa le achizitioneze.

  Cam atat de la Richard, important este ca Apple se schimba si o face in bine.