Prima Pagina Android Aplicatiile gratuite pentru iOS sunt mai “periculoase” decat aplicatiile gratuite pentru Android

Aplicatiile gratuite pentru iOS sunt mai “periculoase” decat aplicatiile gratuite pentru Android

  In ultimii ani Android-ul a fost prezentat ca fiind sistemul de operare cu cele ma iamri probleme de securitate, insa un nou studiu are menirea de a demonstra ca acest lucru nu este valabil si ca iOS-ul are mai multe probleme. Studiul se centreaza pe aplicatiile gratuite din App Store si Google Play, iar conform lui aplicatiile gratuite pentru iOS prezinta cele mai mari probleme de securitate pentru intimitatea utilizatorilor. Principalele probleme ale aplicatiilor sunt ca trimit, fara acordul utilizatorilor, date catre dezvoltatori, si asta in conditiile in care ambele sisteme de operare ofera metode de blocare a acestor practici.

  Trimiterea si primirea de date necriptate, trimiterea de informatii catre agentiile de publicitate, trimiterea de informatii despre geolocalizare si suport pentru o singura logare, sunt categoriile in care aplicatiile s-au dovedit a incalca regulile privind protectia intimitatii utilizatorilor. Daca ne uitam la studiu, observam ca doar in cazul trimiterii listei de contacte si a adreselor aplicatiile pentru iOS au probleme mult mai mari fata de aplicatiile pentru Android OS, in restul categoriilor diferentele fiind relativ mici.

  Pentru studiu au fost analizate cele mai cumparate 10 aplicatii din cateva categorii diferite.

 • John

  Inca un mit spulberat ?

 • Cand vor fi mai multe studii care spun acelasi lucru, da, pana atunci, neah.

 • bindor1

  au analizat prea putine aplicatii ca sa putem lua in considerare aceste rezultate… parerea mea :/

 • Alexu420

  Si cand o sa descarci un malvaware din play store de iti fura si creditul si contactele si tot ce mai zici? Chiar nu cred ca este adevarat ce spun ei. Si din cate stiu ca sa iti acceseze contactele trebuie sa le dai permisiunea.

 • Vladimir

  @Alexu420: si aplicatiile android iti afiseaza permisiunile de care au nevoie inainte de instalare. Dar multi nu citesc si dau direct install. La fel se intampla si pe ios, multi nu citesc prompt-urile si dau direct ok.

 • madmaxady

  la contacte si location iti cere permisiunea. si cum nu le dau……no stress

 • Pingback: Phill Schiller le recomanda posesorilor de terminale Android sa fie atenti la aplicatiile pe care le utilizeaza | iDevice.ro()