Phill Schiller le recomanda posesorilor de terminale Android sa fie atenti la aplicatiile pe care le utilizeaza

  Acum cateva saptamani de zile am publicat un studiu care afirma ca aplicatiile pentru Android protejeaza intimitatea utilizatorilor ceva mai bine decat aplicatiile pentru iOS. Studiul era facut de o companie americana care a analizat doar anumite tipuri de aplicatii din App Store si Google Play, insa un studiu al celor de la F-Secure ii contrazice. In baza acestui studiu, malware-ul inregistreaza o crestere continua in Android OS, in timp ce iOS-ul se afla printre cele mai sigure sisteme de operare pentru terminale mobile.

  Profitand de acest studiu, Phil Schiller, SVP-ul diviziei de marketing din cadrul Apple, a publicat pe contul sau de pe Twitter un link direct catre rezultatele F-Secure, sustinand ca utilizatorii trebuie sa aiba grija ce aplicatii utilizeaza. Remarca lui Schiller se refera in principal la posesorii de terminale Android, studiul fiind axat pe nivelul foarte mare de aplicatii din Google Play care au malware inclus, aceasta fiind principala problema a magazinului celor de la Google.

Android malware has been strengthening its position in the mobile threat scene. Every quarter, malware authors bring forth new threat families and variants to lure more victims and to update on the existing ones. In the fourth quarter alone, 96 new families and variants of Android threats were discovered, which almost doubles the number recorded in the previous quarter. A large portion of this number was contributed by PremiumSMS—a family of malware that generates profit through shady SMS-sending practices—which unleashed 21 new variants.

2 COMENTARII