Apple breveteaza un sistem de controlare a terminalelor mobile prin simpla strangere a carcasei

  Astazi oficiul pentru brevete de inventie si marci din SUA a publicat un brevet de inventie inregisrat companiei Apple, acesta descriind o tehnologie pe care compania ar putea-o implementa in viitoarele sale iDevice-uri si ar permite controlarea acestora prin manipularea carcaselor. Mai exact, Apple sustine ca poate produce carcasele terminalelor intr-un asa mod incat acestea ar fi capabile sa controleze un iDevice daca utilizatorul aplica presiune intr-o anumita portiune a lor.

By measuring the electrical characteristics of the housing, such as the housing’s capacitance, both before and during user interaction, the user’s interaction can be sensed in a manner that is independent of the user’s electrical characteristics and/or in a manner that may allow a pressure applied to the housing by the user to be quantified.

  Apple sustine ca strangerea, apasarea sau deformarea carcasei in orice mod ar putea fi interpretata de catre o serie de senzori ce ar putea fi amplasat direct sub aceasta, iar tipul deformarii ar determina actiunea care ar fi intreprinsa de catre iOS. Tehnologia ar utiliza si ecranul tactil pentru a determina daca utilizatorul tine terminalul in mana, sau acesta se afla in buzunar, de exemplu, procesorul dispozitivului analizand in timp real informatiile furnizate de senzori si luand decizia de a intreprinde anumite actiuni sau nu.

  Tehnologia este extrem de interesanta si ar schimba cu siguranta modalitatea in care sunt utilizate iDevice-urile, insa din pacate e putin probabil sa o avem prea curand in terminale.