Apple va vinde mai putine iPhone-uri si tablete iPad in Q2 2013

  Primul trimestru fiscal al oricarui an este de regula cel mai slab, puterea de cumparare scazand in urma freneziei sarbatorilor de iarna, iar statistica demonstreaza acest lucru. O scadere a vanzarilor de terminale mobile sau orice fel de produse electronice este logica pentru orice companie, iar analitii american sustin ca iPhone 5 si tabletele iPad se vand mai slab acum. Ei isi bazeaza afirmatiile pe reducerea comenzilor de componente la partenerii companiei Apple si ca sa fiu sincer ei au cel mai probabil dreptate, iDevice-urile se vand mai greu in aceasta perioada.

In conducting our regular field work with the hardware supply chain, we again find evidence of reduced demand to Apple’s suppliers for iPhone 5 related components,” Yeung said in his note. “While production does not directly translate to sales (for example, we estimate Apple finished 1Q13 (Dec) with [around] 10M iPhone units in inventory), we suspect this is an indication of softer demand for iPhone 5 and iPhone 4S.

  Chiar daca acest lucru este adevarat, asta nu inseamna ca popularitatea lor a scazut, ci este pur si simplu o consecinta a modului in care evolueaza piata an de an. In primele doua luni ale oricarui an scad vanzarile si v-am explicat mai sus de ce, iar Apple ar putea vinde pana in 35 de milioane de iPhone-uri in Q1 2013(Q2 pentru Apple), dar acest lucru este perfect normal si cel mai probaibl se va intampla. Daca legam aceasta scadere a dorintei de cumparare cu faptul ca Apple va incepe productia iPhone 5S si va reduce numarul de componente comandate pentru iPhone 5, atunci e clar ca nu e vorba despre nimic grav.